Vali Aziz Yıldırım'dan Malkara çıkarması

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Malkara'da ziyaretlerde bulunup incelemeler yaptı. Vali Yıldırım gerçekleşen ziyaretlerde bol bol not alıp kurum yetkililerine talimatlar verdi.

GÜNDEM 24.01.2020 17:20:00 0
Vali Aziz Yıldırım

İLK ZİYARET MALKARA KAYMAKAMLIĞINA OLDU

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın ilk ziyareti Malkara Kaymakamlığı oldu. Hükümet Konağı  önünde Malkara Kaymakamı Erkan Karahan ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan’ın da Vali Yıldırım’a eşlik ettiği ziyarette; Kaymakam Erkan Karahan, Vali Yıldırım’a Malkara hakkında detaylı bilgiler vererek makamda özel bir toplantıda bulundu. 

 

VALİ AZİZ YILDIRIM ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Vali Aziz Yıldırım, Malkara ziyaretleri kapsamında Malkara Kaymakamlığı ziyareti sonrasında beraberinde Malkara Kaymakamı Erkan Karahan ile birlikte 1989 yılında Hakkari’nin Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Onbaşı Kemal Kartal’ın annesi Şerife Kartal’ı ziyaret etti. Ziyareti sırasında Vali Yıldırım; “Sizler, bize şehidimizin emanetisiniz. Şehit ailelerimiz milletimizin baş tacıdır, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Bizler, her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanındayız.” dedi.

 

BİR AN ÖNCE SONLANMASI TALİMATINI VERDİ

 

Şehit ailesini ziyaret eden Vali Aziz Yıldırım daha sonra yapımı devam eden Malkara Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapım işinin bir an önce sonlanması talimatını verdi. Ziyarette Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu’dan detaylı bilgiler aldı. 

 

‘MALKARA İÇİN SÜRPRİZ BİR PROJE ÇALIŞMASI BAŞLATTIK’

 

Vali Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyet öğrenci yetersizliği nedeniyle önceki dönem kapanan Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Malkara Öğrenci Yurdu'nu (YURTKUR) da ziyaret etti. Vali Yıldırım buradaki yetkililerden detaylı bilgiler alıp gerekli çalışmaların en kısa zamanda yapılacağı ve kapanan yurdun en kısa zamanda değerlendirileceği ve bazı projelerin düşünüldüğü yapılması planlanan proje çalışmalarının tamamlanması için kurum müdürlerine talimat verdi. Vali Yıldırım yapılacak projenin Malkara’ya sürpriz olacağını söyledi. 

 

ESNAF ZİYARETİ YAPIP HAYIRLI İŞLER DİLEDİ

 

Vali Aziz Yıldırım ile beraberindeki heyet Malkara ziyaretleri kapsamında esnaf ziyareti de yaparak esnafa hayırlı işler ve bol kazançlar diledi.

 

MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

 

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Genelgesi gereğince, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan “Muhtarlarla Buluşma Toplantıları’ Ocak ayında Malkara'da yapıldı.Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra; Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı  Kıdemli Albay Osman Kılıç,  İdare ve Denetim Müdür Vekili Selami Evli, İlçe Müdürleri ve Muhtarlar katıldı.

 

HALKLA BİR ARAYA GELDİ

 

Vali Aziz Yıldırım, ‘Halkla Buluşma Günleri’ kapsamında Malkara’da Camiatik Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin sorunlarını, taleplerini dinleyen Vali Yıldırım, dile getirilen sıkıntılar hakkında yetkililerden bilgi alarak sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Vali Aziz Yıldırım bol bol not aldı. Toplantı sonrasında Vali Yıldırım Malkara'dan ayrıldı. 

 

Haber / Murat YAYIN