Gürkan, Siyasi Komite Toplantısı için Fransa'ya gitti 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği'ne üye olan bin 389 belediye başkanı arasından Siyasi Komiteye seçilen 8 başkandan biri oldu. Gürkan, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyinin

GÜNDEM 24.01.2020 11:49:00 0
Gürkan, Siyasi Komite Toplantısı için Fransa

Bileşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Örgütü’nün (UCLG), Avrupa bölge teşkilatı olan “Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin (CEMR)” icra organı “Siyasi Komite”sinin Fransa’nın Orleans şehrinde düzenlediği, “Avrupa’nın geleceği konusunda görüş: Yerel ve Bölgesel Yönetimler Avrupa Projesi’nin Yeniden Canlandırılmasına Nasıl Katkı Verebilirler?” konulu toplantısına, Türkiye Belediyeler Birliği’nin Siyasi Komitesi’nde asil üye olarak bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da davet edildi.

 

2020 FAALİYET PROGRAMI BELİRLENECEK

 

Toplantı için Türkiye Belediyeler Birliği’ni temsilen Belediye Başkanı Recep Gürkan’la birlikte,  Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’da Fransa’ya gitti. Toplantı kapsamında, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi organı Siyasi Komitesi’nin çalışma planları görüşülüp tartışılacak, 2020 faaliyet programı belirlenerek yasal organlarının seçimleri gerçekleştirilecek. Türkiye Belediyeler Birliği heyeti bugün Türkiye'ye dönecek.

 

Haber / Ozan URTEKİN