Ev alev alev yanarken, yangında itfaiye eri ile ev sahibi yaralandı  

Malkara'da iddiaya göre, yanan sobadan çıkan kıvılcımların yere düşmesi sonucu çıkan yangında tek katlı ev tamamen yanarak kül oldu. Yangında ev sahibi Yusuf E. (85) ile yangına müdahale eden bir itfai

GÜNDEM 23.01.2020 15:33:00 0
Ev alev alev yanarken, yangında itfaiye eri ile ev sahibi yaralandı  

Yangın, ilçeye bağlı İbribey Mahallesi'nde Yusuf E. ve oğlunun yaşadığı tek katlı evde meydana geldi. İddiaya göre, evde yanan sobadan çıkan kıvılcımların yere düşmesi sonucu meydana gelen yangında mahalle sakinleri yangını hortum ve kovalarla su dökerek söndürmeye çalışırken, alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede tüm evi sardı. O sırada evde bulunan Yusuf E., komşularının yardımıyla alev alev yanan evden dışarı çıkartılıp yangın itfaiye ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu yangını kontrol altına aldı. Ancak tek katlı ev tamamen yandı. Yangın sırasında evde bulunan Yusuf E., dumandan etkilenerek ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanıp olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yangına müdahale eden bir itfaiye eri ise elinden yaralanıp gelen sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi.

 

‘YANGIN SIRASINDA TÜP PATLADI’

 

İtfaiye ekipleri yangın sırasında ise evden 3’ü büyük, 5 küçük toplam 8 tüp çıkardı. Çıkarılan tüplerden bir küçük tüpün yangın sırasında ise patladığı belirlendi.Yangında ev kullanılmaz hale gelirken, ekipler yangının çıkış nedenini araştırıyor.

 

‘ÜZGÜNÜZ, ALLAH BETERİNDEN KORUSUN’

 

Yangından dolayı üzüntü duyduğunu ve abisinin ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyleyen Feyzullah Elmas, “Yangını komşularımız görmüş. Bizde bahçedeydik yan tarafta. Komşuların bağırış sesine geldik baktık ev yanıyor. Komşularımız hemen 110’u arayıp yangını itfaiye ekiplerine bildirmişler. Sonra ambulans geldi. Ambulans yangında yaralanan abimi götürdü. Üzgünüz. Ev tamamen yandı. Allah beterinden korusun.” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN