Kırklareli İl İstihdam Kurulu toplandı 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 yılı 1. Olağan Toplantısı yapıldı. 

GÜNDEM 23.01.2020 15:29:00 0
Kırklareli İl İstihdam Kurulu toplandı 

Dün yapılan toplantıya; Kırklareli Vali Yardımcısı Emre Öztürk, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Özel ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

 

"İŞE YERLEŞTİRME RAKAMLARI YÜZDE 13,9 ARTTI"

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli'nde OSB’nin geliştirilmesini ilk öncelik olarak belirlediklerini, bu gelişmeyle beraber istihdam alanında daha hızlı aşama kaydedeceklerini belirtti. Daha sonra Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, 2019 yılı içerisinde İş ve Meslek Danışmanları tarafından 44 bin 315 bireysel danışmanlık görüşmesi ile 2 bin 423 işyeri ziyareti gerçekleştirildiğini, ziyaretler sonucu işverenlerden alınan işgücü talepleri sonucunda iş arayan vatandaşlarımızdan 6 bin 690’ının İŞKUR aracılığıyla özel sektörde istihdam ettiklerini, 2018 yılına kıyasla işe yerleştirme rakamlarını yüzde 13,9 artırdıklarını söyledi. 

 

33 KURSTAN 704 KURSİYER FAYDALANDI 

 

Aytaç Babalıoğullu, istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yönelik olarak uygulanan Aktif İşgücü Programları kapsamında ise 33 kurs açıldığını, bu kurslardan toplamda 704 kursiyerin yararlandığını, İşbaşı Eğitim Programları kapsamında açılan 246 programdan 2 bin 278 katılımcının faydalandığını ifade ederek 2019 yılında yürütülen faaliyetler, temel işgücü göstergeleri, kurs ve programlar ile teşvikler hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.

 

 GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİN ALINMASIYLA SONA ERDİ 

 

Aytaç Babalıoğullu, daha sonra 01 Nisan-03 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Kırklareli'nde toplam çalışan sayısı 36 bin 176 olan, 20 ve üzeri çalışanı bulunan 380 işyerine İl Müdürlükleri İş ve Meslek Danışmanları tarafından gerçekleştirilen ziyaretler sonucu derlenen Kırklareli İşgücü Piyasası Araştırma Raporunun sunumunu yaptı. Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin proje başvuruları, işyerlerinden gelen talepler sonrasında okullarda dal/alan açılması teklifleri ile 2019 yılı içerisinde açılması planlanan mesleki eğitim kursları taleplerinin değerlendirilerek karara bağlandığı toplantı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. 

 

Haber / Buse SERİN