Toplu İş Sözleşmesi üst rakamdan imzalandı 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyede çalışan sürekli işçiler adına Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen ile Toplu İş Sözleşmesini üst rakamdan imzaladı.

GÜNDEM 22.01.2020 15:07:00 0
Toplu İş Sözleşmesi üst rakamdan imzalandı 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen ve belediyede sürekli işçi olarak çalışan işçiler ile Nikah Salonu’nda bir araya geldi.

 

BAZI KALEMLERDE YÜZDE 12'YE KADAR ÇIKIYOR

 

Emeğin en kutsal değer olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu yıl tekrar sendika ile bizim komisyonun yaptığı uzun görüşmeler, mülakatlar sonunda bir orta yol bulduk. Sendikacı arkadaşlar sizin için ciddi anlamda mücadele ettiler. Tabi ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi anlatmama gerek yok. Şartları hepimiz biliyorsunuz. Verdiğimiz az mıdır? Az değildir. Çok mudur? Çok değildir. Ama bir geçiş dönemindeyiz. Hem ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar hem de bizim belediyemizin girmiş olduğu yatırımlar bütün bunlar etkileyici faktörler. Ama şunu söyleyebilirim memurlara verilen zamdan 3,5-4 puan daha fazla bir toplu sözleşme imzalıyoruz. Diğer bildirilen ücretleri de koyarsak bazı kalemlerde bu oran yüzde 17’ye kadar çıkıyor." ifadelerini kullandı. 

 

"BİRÇOK YERDEN DAHA YÜKSEK"

 

Başkan Gürkan, "Sendikacı arkadaşları tebrik ediyorum, pazarlık güçlerinden dolayı bu dönemde alınabilecek en yüksek oranı aldılar. Daha yüksel veren yerler var mıdır? Vardır. Ama genele baktığımızda Edirne Belediyesi’nin toplu sözleşmesi birçok yerden daha yüksek. Hayırlı olsun. hiç kimsenin hakkını yemedik yemeyiz ama tabi ki belediyenin hakkını da yemedik yedirmeyiz.” dedi. 

 

"EMEK EN YÜCE DEĞERDİR"

 

Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen de Türkiye’nin ekonomik anlamda zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, “Ekonomik kriz ciddi olarak vatandaşlarımızı zorluyor buna bağlı olarak da belediyelerimizi de zorluyor bizi ilgilendirdiği yönüyle.  Emek en yüce değerdir. Ama emeğin en yüce değer olduğunu sadece buradaki rakamlarla ifade edilemez. Emeğe yaklaşımı, emeğe bakışı da bizim için en az buradaki rakamlar kadar kıymetlidir. Bugün sokağa çıktığınızda baktığınız her 5 kişiden bilin ki biri işsizdir. Bu işsizler içerisinde her 4’ünde birisi de üniversite mezunudur. Kadınlarımızın yarısı işsizdir. Böylesine bir ülkede yaşıyoruz. Böylesine bir ülkede biz toplu sözleşme imzalıyoruz. Bu toplu sözleşmenin kıymetini bir kez daha arttırıyor. Belediyenin imkanları, şartları doğrultusunda toplu sözleşmemizi bir adım daha ileriye taşıdık." ifadelerini kullandı.  Daha sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplu sözleşmeyi imzalayarak, ‘Hayırlı olsun’ dedi.

 

Haber / Buse SERİN