Milletvekili Aygun, Danıştay'ın kararını değerlendirdi

Danıştay 6'ncı Dairesi, Ersay Madencilik Yapı Turizm Hayvancılık San. Ltd. Şirketi'nin Tekirdağ'da Kuvars Kum Ocağı'nın kapasite artışı için ormanlık alanda 180 bin meşe ve fÄ

GÜNDEM 22.01.2020 14:20:00 0
Milletvekili Aygun, Danıştay

Danıştay’ın kararını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Danıştay’ın kararından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “180 bin ağacımızın katledilmesine geçit vermeyen Danıştay, Tekirdağ halkını çok mutlu etmiştir” dedi.

 

DANIŞTAY MAHKEME KARARINI ONADI

 

ÇED raporunun onaylanmasının ardından Çorlu Belediye Başkanlığı ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü raporu Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne götürmüştü.  Bu projenin gerçekleşmesi halinde Tekirdağ’ın su kaynaklarının, tarım arazileri, mera, bahçe alanlarının ve bölge ekolojisinin olumsuz yönde etkileneceğini ortaya koyan Bilirkişi Raporu çerçevesinde Tekirdağ İdare Mahkemesi ÇED Olumlu Raporu’nu iptal ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise yerel mahkeme kararına karşı Danıştay’a başvurmuştu. Temyiz istemini reddeden Danıştay 6. Dairesi, Mahkeme kararını onadı. 

 

UMUT VERİCİ

 

Çevresel alanda büyük bir yerel direniş olduğunu söyleyen CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, vatandaşların ağaçlarının, ormanlarının, doğal güzelliklerinin heba edilmesine karşı direniş gösterdiğini kaydetti.  Anayasa’nın 169. Maddesine göre, Devletin ormanları korumak için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğunu söyleyen Aygun, mahkemelerin de Anayasa çerçevesinde karar vererek doğal güzellikleri, orman zenginliklerini korumak yönünde kararlar almasının umut verici olduğunu dile getirdi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ