Kızını öldürdüğünü itiraf eden baba, mahkemede inkar etti

Edirne Keşan'da, bir eğlenme mekanında oryantallik yapan kızı Diğdem Uslu'yu (32) boğarak öldürdükten sonra cesedini bıçakla parçalara ayırarak, ormanlık alana gömdüğü iddiasıyla tutuklanan baba?

GÜNDEM 21.01.2020 15:27:00 0
Kızını öldürdüğünü itiraf eden baba, mahkemede inkar etti

Keşan'da geçen 9 Ocak'ta, İspat Cami Mahallesi Özgün Yapı Kooperatifi arkasında bulunan ormanlık alanda, kozalak toplamaya giden bir kişi gazete kağıdına sarılmış kesik insan kolu buldu. Polis ekiplerince yapılan parmak izi incelemesinde, omuz hizasından kesildiği belirlenen sol kolun, kentteki bir gece kulübünde oryantallik yapan Diğdem Uslu'ya ait olduğu tespit edildi. Kesik kolun bulunduğu ormanlık alanda, kadına ait olduğu değerlendirilen kalça kemiği, kafa ve diğer uzuvlar da bulundu. Vücut parçaları üzerinde düzgün kesikler olduğunun belirlenmesi üzerine polis, Diğdem Uslu'nun dönerci ustası olan babası Hasan Uslu üzerine yoğunlaştı. Uslu Ailesi'nin evinde yapılan incelemede de cinayet izleri bulundu. Polis, baba Hasan Uslu ve anne Satı Uslu'yu gözaltına aldı.

 

ANNE, SUÇU BİLDİRMEMEKTEN TUTUKLANDI 

 

Polisteki sorgusunda susma hakkını kullanan Hasan Uslu, savcılığa verdiği ifadesinde, kızını elleriyle boğduğunu, bıçakla parçaladığı cesedi bir süre derin dondurucuda sakladığını ardından da sırt çantası içerisinde kızının köpeğini de yanına alarak 7 gün boyunca parça parça ormanlık araziye gömdüğünü söyledi. Hasan Uslu, 'altsoydan akrabayı kasten öldürme', Satı Uslu ise 'suçu bildirmeme' suçundan tutuklandı.  Baba ve annenin yargılanmasına Edirne 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

 

"KIZIMI TEDAVİ ETTİRMEK İÇİN UĞRAŞTIK"

 

İddianamenin okunmasının ardından savunması sorulan baba Uslu, kızı Diğdem'in psikolojik sorunlar yaşadığını iddia ederek, yaşam tarzından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Uslu, "Kızımı tedavi ettirmek için uğraştık. Üniversite okuması için teşvik ettim. Daha sonra üniversite eğitimini bıraktı. Gece geç saatlerde eve sarhoş gelmeye başladı. Keşan'da bir eğlence merkezinde çalışıyordu. Gidip görmedim, bana kendisi söyledi. Eve sarhoş gelip, annesine ve bana hakaret edip, bizi darp etti. Eğlence merkezinde birlikte olduğu adamlar kapıya dayanıyorlardı. Kızıma yaptığı işten dolayı utanç duyduğunu söyledik. Kendisini her türlü tedaviye götürdük. Kız kardeşine, annesine, bana sürekli saldırgan bir tutum içerisindeydi. Bir insan evladının kötü yola düşmesini ne kadar içine sindirebilir? Ailesi olarak biz böyle olmasını istemedik. Çok ağır küfürler ederek, annesine saldırdı. Annesi bayıldı. Bir anda şuurumu kaybetmişim. Kendime geldiğimde eşimi salona yatırdım” dedi.

 

SAVUNMASININ ARDINDAN BAYILDI

 

Anne Satı Uslu da kızının psikolojik sorunları olduğunu iddia ederek, “Kafasına bir şeyleri takmış herhalde, ne söylediğini hatırlamıyorum. Bana saldırdı. Ben bayıldım kaldım. Beni kim götürdü onu da hatırlamıyorum. Bayıldıktan sonrasını bilmiyorum. Kızımın öldüğünü karakola götürdüklerinde öğrendim. Sağ olsaydı da ayağının altında paspas olsaydım." dedi. Satı Uslu, savunmasının ardından baygınlık geçirdi. Adliyeye çağrılan sağlık ekibi Uslu'ya müdahale etti.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

 

Duruşma savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında sanık anne Satı Uslu'nun 'altsoydan akrabayı kasten öldürme' suçundan beraat ettirilmesini, hakkında 'suçu bildirmeme' suçundan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Baba Hasan Uslu'nun ise 'altsoydan akrabayı kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını, verilecek cezada 'haksız tahrik' hükümlerinin uygulanmasını ancak 'takdiri indirimi' nedenlerinin uygulanmamasını istedi. Hasan ve Satı Uslu'nun tutukluluklarının devamına karar veren mahkeme, sanık avukatlarında savunma için süre vererek, duruşmayı erteledi. Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da davaya katılma talebinde bulunduğu bildirildi.

 

Haber / Yener AKBABA