Tekirdağ ve Çerkezköy'ü temsil edecekler

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'na katılmak için geçtiğimiz gün Antalya'ya hareket eden Çerkezköy Belediyesi S

GÜNDEM 20.01.2020 11:23:00 0
Tekirdağ ve Çerkezköy

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen, Avrupa’nın en çok katılımlı satranç şöleni “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları”, Antalya’da başladı. Türkiye’nin 81 ilinden 2 bin 557 sporcu ve aileleri ile birlikte toplan 7 bin kişinin üzerinde katılımcının olduğu “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları” 7’den 70’e farklı yaş kategorilerinde zorlu şampiyonluk mücadelesine sahne olacak.

 

2 BİN 500’ÜN ÜZERİNDE SPORCU KATILDI

 

Bir hafta sürecek şampiyona kapsamında Türkiye küçükler yıldızlar ve emektar şampiyonların katıldığı turnuvaya kıdemli emektarlarda Tekirdağ şampiyonu Şükrü Çavuşoğlu, küçüklerde ise Ege Yiğit Çelik, Yağız Efe Deniz, Efe Yalçın Kaya, Yiğit Emre İldiz, Atakan Alkan, Ecenaz Sönmez, Bartun Arı, Ufuk Tan Güneş, Nil Sönmez, Deniz Kemal Can ve Arda Kumral Çerkezköy’e derece ile dönmek için ter dökecek. Türkiye genelinde 2 bin 500’ün üzerinde sporcunun katıldığı şampiyonada küçüklerde bin 874, yıldızlarda 600, emektar şampiyonasında ise 83 sporcu illerine ve ilçelerine derece kazandırmak için mücadele edecekler. 

 

 

 

 

“TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”

 

Maritime Pine Beach Otel’de gerçekleşen organizasyona sporcularla birlikte yaklaşık 7 binin üzerinde kişi katılırken, Çerkezköy Belediyesi’nin lisanslı sporcularla desteklediği turnuva kapsamında Çerkezköy Satranç Federasyonu ilçe temsilcisi Ömür Çelik ve Remzi Yakut da sporcularla birlikte Antalya’ya gitti. Geçtiğimiz gün Çerkezköy’den uğurlanan Tekirdağ Şampiyonu Şükrü Çavuşoğlu’nun hayranları belediye önünde astıkları “İl şampiyonlarımızı Türkiye şampiyonu olarak görmek istiyoruz” pankartları ile uğurladılar. 

 

DERECE ELDE EDEN SPORCULAR MİLLİ TAKIM HAVUZUNA GİRECEK

 

Şampiyonalarda, kendi kategorilerinde derece elde sporcular Milli Takım havuzuna girmeye hak kazanacak. Yaş kategorilerinde ilk üç dereceyi elde eden sporcularımız uluslararası turnuvalara Türkiye Satranç Federasyonu’nun imkanlarıyla gönderilecek. Milli Takım havuzu kontenjanında her kategoride 200 sporcunun üzerindeki 25 sporcu için bir kontenjan daha verilecek. Ayrıca milli takım havuzunda yer alan sporcular ülkemizde gerçekleştirilecek olan 2020 Avrupa Yaş Gruplarına katılma avantajı da elde edecekler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ