Vali Bilgin, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret etti

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 16.01.2020 11:28:00 0
 Vali Bilgin, 112 Acil Çağrı Merkezi

Acil çağrı numaralarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne entegre edilmesiyle Kırklareli'nde aktif hale gelen Kırklareli 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü binasında incelemelerde bulunan Vali Osman Bilgin, "112 Acil Çağrı numarasına ilgili kurumlar gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayarak yavaş yavaş geçiş yapacak. 110 İtfaiye ve 156 Jandarma acil numaralarından sonra 155 Polis İmdat ve 112 Acil Yardım Sağlık Hizmetleri numaralarının da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne entegresi tamamlandı." ifadelerini kullandı.  

 

KOORDİNELİ ÇALIŞILMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ 

 

Vali Bilgin, daha sonra ilgili kurum müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Bilgin, "112 Acil Çağrı Merkezi Projesi ile acil durum çağrısı yapılması durumunda vatandaşlarımız birden çok numara yerine tek bir numarayı öğrenecek. Acil yardım çağrısı alındıktan sonra en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumundaki kişiye ulaşabilme ve ilgili kurumlar arasında koordineli çalışılması açısından önemli." dedi.  

 

ÜÇ TEMEL AMACI VAR

 

Vali Bilgin, 112 Acil Çağrı Merkezi Sisteminin üç temel amacının olduğunu ve bunların; acil çağrı gerektirecek durumlarda kişilerin birden çok numara yerine tek bir numarayı (112) bilmeleri ve kullanmaları, acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmalarının sağlanması ve kurumların, gereksiz ve asılsız çağrılar nedeniyle artan iş yükünün azaltılması olduğunu kaydetti. 

 

Haber / Yakup KARATEPE