OSBÜK 7. ENERJİ ZİRVESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayi üretiminde geçen sene eylülden itibaren başlayan pozitif trendin daha güçlü bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bu sene inşallah çok daha güçlü bir bÃ

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 15.01.2020 16:22:00 0
OSBÜK 7. ENERJİ ZİRVESİ

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından Ankara JW Marriott Hotel'de düzenlenen 7'nci OSB Enerji Zirvesi, Bakan Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü'nün katılımıyla başladı.

SANAYİNİN ENERJİ TALEBİ 17 YILDA 2 KATTAN FAZLA ARTTI

Varank, bugüne kadar tüzel kişilik kazandırılan 315 organize sanayi bölgesinde (OSB) yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam edildiği bilgisini vererek, sanayinin büyümesiyle enerjiye olan talebin de arttığını söyledi.

Türk sanayisinin enerji talebinin 17 senede 2 kattan fazla arttığına dikkati çeken Varank, bu artışın gelecekte de hızla devam edeceğini, enerjinin yoğun olarak kullanıldığı sanayi kollarında iyileştirmeler yapmanın önem kazandığını dile getirdi.

4 YENİ MODEL FABRİKA YOLDA

Varank, Bakanlık olarak sanayinin, kaynaklarını daha verimli kullanacak şekilde büyümesini sağlayacak stratejik adımlar attığına işaret ederek, sanayicilerin yalın üretimi ve dijital dönüşümü uygulamalı olarak öğrenmesi için "model fabrikalar" kurduklarını bildirdi.