Engellilerin erişebilirliği için keşif yaptılar

Çerkezköy Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetimi ile engelli vatandaşlar, cadde ve sokaklar ile dükkan ve binaların engellilerin erişimine uygun olup olmadığı konusunda keşif yapt

GÜNDEM 14.01.2020 16:55:00 0
Engellilerin erişebilirliği için keşif yaptılar

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile Çerkezköy Belediyesi yetkililerinin geçtiğimiz haftalarda Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında bir araya geldiği toplantıda, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına bazı kararlar alındığını ifade ederek “Engelliler Derneğimiz ile bir araya gelerek Çerkezköy Belediyesi Engelliler Eylem Planı’nı hazırlamaya başladık. Birlikte çalışacağız. Önceliğimiz Dernek Binası’nın bakım onarımı ve temizliği oldu. Daha sonra orada bir personelimizi görevlendirdik. Şimdi de cadde ve sokaklarımızda, dükkanlarda ve binalarda erişilebilirliğin sağlanması için adımlar atmaya başlayacağız. Her ne kadar kaldırımlarımızda engelli rampaları olsa da araçların hatalı parkları nedeniyle engellilerimiz geçemiyor. Bazı dükkan ve bina girişlerinde engelli rampalarının olmadığını, varsa da uygunsuzluğunu tespit ettik. Engelli vatandaşlarımızın bu dükkan ve binalara giremediklerini hep birlikte gördük. Biz de buna göre önlemler alacağız. Teknik ekibimizle birlikte notlarımızı alıyoruz, gerekli tespitlerimizi yapıyoruz. Dükkan sahiplerine gerekli uyarıları Zabıta Müdürlüğümüz aracılığı ile yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu işin üzerine daha ciddi gideceğiz. Önümüzdeki günlerde de benze bir tespit çalışmasını görme engelli vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. 

 

DİREKT EYLEME GEÇİYORUZ

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar da söylemleri bırakıp, eylemlerle hareket etmeye başladıklarını ifade ederek, “Bu konuda Çerkezköy Belediyesi’nin destekleri bizim için çok kıymetlidir. Umarım çok daha güzel işlere birlikte imza atacağız. Amacımız engelliyi normal hayata entegre etmek ve engelsiz bir hayat yaşamalarını sağlamak” dedi. İnceleme gezisine Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Levent Yıldırım, Belediye teknik ekibi ve engelli vatandaşlar katıldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU