Taziye Evi hizmete sunuldu

Çorlu Belediyesi tarafından Kemalettin Mahallesi'nde inşa edilen Taziye Evi, vatandaşların hizmetine sunuldu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Taziye Evi ile vatandaşlarımız, acı günlerinde ta

GÜNDEM 14.01.2020 11:10:00 0
Taziye Evi hizmete sunuldu

Çorlu Belediyesi, yeni bir projeyi hayata geçirdi. Taziye Evi, Kemalettin Mahallesi Tuğlalı Çeşme Altı 4. Sokak’ta inşa edildi. Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından inşa edilen, 200 metrekare kapalı alana sahip Taziye Evi’nin içerisinde misafirlerin ağırlanacağı bir salon, bir mutfak, mescit ve tuvalet bulunuyor. Taziye Evi alanında ayrıca vatandaşların abdest alması için alan, şadırvan ve otopark alanı da yer alıyor.

 

"ACI GÜNLERİNDE DE YANLARINDAYIZ"

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Çorlu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın iyi günlerinde olduğu gibi kötü günlerinde de yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Taziye Evi’miz ile, mutlu günlerinde olduğu gibi acı günlerinde de yanlarında olduğumuz vatandaşlarımızın taziye kabullerini daha rahat yapabilecekleri bir ortama kavuşturmuş olduk. Vatandaşlarımızın acılarını yaşadıkları sırada ihtiyaç duydukları şeyleri arama telaşından kurtarmak, cemiyetlerini temiz, modern bir yerde gerçekleştirmelerini sağlamak için Taziye Evi’mizi inşa ettik ve hizmete sunduk." 

 

"KÜLTÜRÜMÜZDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP" 

 

Başkan Sarıkurt, "Taziye, bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip. Çünkü acılar paylaşıldıkça azalır, bir nebze de olsa hafifler. Biz de vatandaşlarımızın acısını paylaşmak, yanlarında olmak, zor zamanları birlikte atlatmak için Taziye Evi projemizi hayata geçirdik. Vatandaşlarımız cemiyetlerini artık burada yapabilir, taziyeye gelen yakınlarını Taziye Evi’mizde ağırlayabilirler. Çorlu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her anlarında yanındayız." şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN