Sahte diploma ile belediyeye sızmış

Saray Belediye Eski Başkanı Nazmi Çoban döneminde 9 yıl boyunca sözleşmeli personel olarak çalışan Savaş Korucuoğlu'nun (40) Saray Belediyesi'nde Nazmi Çoban'ın son döneminde iki numaral?

GÜNDEM 12.01.2020 18:55:00 0
Sahte diploma ile belediyeye sızmış

Belediye yetkilileri tarafından Saray Cumhuriyet Savcılığı’na konuya ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. 

 

DİPLOMADAKİ BİLGİLERLE OKULDAKİ BİLGİLER EŞLEŞMEDİ

 

İddiaya göre Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olarak Saray Belediyesi’nde çalışan 40 yaşındaki Savaş Korucuoğlu’ndan belediye sözleşme yenileme sürecinde içerisinde diplomanın da bulunduğu evraklar talep edildi. Evrakların aslı ile kontrol edilmek üzere ilgili üniversitelerinden sorgulanması üzerine diplomadaki bilgilerle okuldaki bilgiler eşleşmedi. Bunun üzerine araştırmayı genişleten belediye yetkilileri üniversiteden aldıkları ‘Kayıtlarımızda Savaş Korucuoğlu’na ait diplomaya rastlanmamıştır’ yazısı sonrası 9 yıl boyunca belediyede çalışan Korucuoğlunun sözleşmesini yenilemedi. 

 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLİK KAZANACAK

 

İzinli olan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in izin dönüşü Pazartesi günü konuya ilişkin net bir açıklama yapması beklenirken, Savaş Korucuoğlu’ndan sahte diploma ile yıllarca aldığı maaşın talep edilip edilmeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 

 

Haber/Şaban KARDEŞ