Kapaklı CHP'de Yılmaz dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı 3. Olağan İlçe Kongresi dün saat 14:00'da Pembe Köşk Düğün Salonu'nda yapıldı.  Erdinç Yılmaz seçime tek aday olarak katılırken, Yılmaz başkanlıÄ

GÜNDEM 12.01.2020 17:03:00 0
Kapaklı CHP

Açılışın ardından divan başkanlığına CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanlarından Erdinç Turan, divan başkan yardımcılığına Efes Kale, yazman üyeliklere Fahrettin Gür, Arzu Mandalı Sucu ve Mehmet Öge seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve yönetim kurulu hesap raporu okunarak oybirliği ile kabul edildi. 

 

4 YERDE İŞ KAZAMIZ OLDU

 

İlçe kongresinde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bazen iş kazaları da olur, istemesen de olur. Bizim de 31 Mart 2019 seçimlerinde 4 yerde iş kazamız oldu. Bu yerlerden biri de Kapaklı. 31 Mart 2024 seçimlerinde bu iş kazalarının sonuçları ortadan kaldırılarak yine 12 belediye başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi’nin alacağından eminim” dedi. 

 

“KAPAKLI’DA SİZİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR”

 

Kapaklı’da büyükşehir belediyesi ve önceki dönem belediye olarak iyi hizmetler yaptıklarını söyleyen Albayrak “287 gün önce bu görevi devralan AK Parti’nin yerel yöneticileri Kapaklı’ya hiçbir şey yapamadıkları gibi hale ne yapacağız telaşı içerisindeler. Bir şey yapma şansınız yok, 17 yıldır iktidarsınız, Türkiye’ye ne yaptınız, Kapaklı’ya ne yaptınız? Bunu söylemek lazım” dedi. Kapaklı’nın18 senede 2 bin nüfustan 116 bin nüfusa ulaştığını söyleyen Albayrak, “Bu nüfus artışı ile birlikte bazı sorunları da birlikte yaşıyorsunuz. Ve yerel yönetimler ve iktidarlar tarafından böyle hızlı büyüyen bir ilçeye yeterli yatırım yapılmazsa sıkıntılar çoğalır durur. Türkiye’de bir iktidar var. Ama adım adım iktidardan düşmeye namzet bir iktidar var. bunlar da bunun telaşı içerisindeler. Her türlü yerel yönetim anketleri, çalışmalar gösteriyor ki Türkiye’de AKP iktidarı artık Türkiye’yi yönetemez hale geldi”  dedi. Tekirdağ’ın milletvekili sayısının 8’e çıktığını, 2024 seçimlerine kadar bunun 9’a çıkmasını beklediklerini söyleyen Albayrak “Kapaklı’da, Ereğli’de, Süleymanmpaşa’da, Hayrabolu’da yapılacak çalışmalarla Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı yeniden dalgalanacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Kapaklı’da bizim belediyemiz yok diye üzülmeyin. Sizin Kapaklı’da büyükşehir belediye başkanınız var” dedi. 

 

 

 

 

“ÇOK HIZLI GÖÇ ALIYOR”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Kazananın kaybedenin olmadığı bir seçim yapıyoruz. Önemli olan hak, hukuk, adalet mücadelesini en güçlü şekilde verebilmek. Birlikte güçlüyüz. Birlik çoğalayacağız, büyüyeceğiz ve karanlığı boğacağız. Bunun başka bir yolu yok. ‘Ben’ diyerek, hala geçmişte kalarak bunu yapamayız. ‘Biz’ diyerek, geçmişle değil, gelecek karanlık günlere mücadelemizi vereceğiz” dedi. Kapaklı belde statüsünden ilçe statüsüne geçtiğinde hiç şaşırmadığını, çok rahat geçtiğini söyleyen Yüceer “Hazırdı. Belediye başkanımız İrfan Mandalı da büyük hizmetler yaptı, özverili çalışmalar yaptı. Ona da teşekkür ediyorum. Son süreçte bir talihsizlik yaşadık. Kapaklı’nın, Çerkezköy’ün göç sorunu var. Çok hızlı göç alıyor” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin farklı bir parti olduğunu söyleyen Yüceer, “Kurtuluşun, kuruluşun partisi. Bizim kuruluşumuzda milli mücadele var, kuvayı milliye ruhu var, kararlılık, azim, hırs var. Asla yılmaz bir kararlılık var. Cumhuriyet var, millet egemenliği var. Onurlu, fakat taşınması çok güç bir mirasımız var, bu mirasın bize yükledikleri var. Cumhuriyet Halk Partili olmak kolay değil ama büyük bir onur” dedi. 

 

 

 

 

“DEMOKRASİYİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

 

Kişilerin önemli olmadığını, önemli olanın halkın kazanması olduğunu söyleyen Yüceer, “Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu yüzden de birlik beraberliğimizi ilçe kongrelerimizde göstermeye çalışıyoruz. Biz de demokrasi var. Tabii demokrasi demek aklımıza her geleni, her düşündüğümüzü kamuoyu önünde söylemek değil, basının önünde söylemek değil. Demokrasi bu değil. Bizim parti işleyişimiz var. Eleştiriler olacak. Farklılıklarımıza saygı duyarak eleştirilerimiz olacak. Saygı çerçevesinde, aynı ideali paylaşana insanların rekabeti çerçevesinde olacak. Bunu yaparken asla kimlik, köken, cinsiyet, inancı konu etmeyeceğiz. CHP’li olmak kendi kişisel ikbalini ülkenin ve milletin menfaatinin önüne koymamak demektir. CHP’li olmak en sert tartışmaları yapıp, ortak akla inanmaktır. CHP’li olmak çağdaş bir Türkiye idealinden asla vazgeçmemektir. Bizler demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Partimizin tek bir hedefi var, iktidar olmak” dedi. 

 

 

 

 

“SARAYIN SALTANATINA GEREKEN CEVABI VERECEKTİR”

 

Yarın seçim olacakmış gibi çalışmak zorunda olduklarını söyleyen Yüceer “İktidarı kazanmak zorundayız. Çünkü sarayın gündemiyle bizim gündemimiz çok farklı. Onların derdi kurdukları rant düzeninin hep sürmesi. Sarayın saltanatı sürsün istiyorlar. İşsizlikle, yoksullukla, maaşla, enflasyonla, çiftçi ve besicinin haliyle onların umurunda değil. Tek bir dertleri var, israf ve rant düzeni devam etsin. Sarayın saltanatı devam etsin. Bizim hedeflerimiz var. İktidar yolunda Tekirdağ’da yeniden 12-0 yapmak hedefimiz. Türkiye’de zafer kazanmak bizim hedefimiz. Tek adam rejimini bir an önce ortadan kaldırmak. Kapaklı, Tekirdağ sarayın saltanatına gereken cevabı verecektir” dedi. Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın rakamlarına göre Tekirdağ 2014’te yatırım almada 32. sırada, vergi verirken 9. sıradayız. 2018 yılına geliyoruz; yatırım almada 35. Sıradayız, vergi vermede yine 9. Sıradayız. En vahimi de 2019 yılı. 2019 yılında yatırım almada 38. Sıraya gerilemişiz. Bunu ben söylemiyorum, Hazine ve Maliye Bakanlığı söylüyor. Birileri halkı yanlış yönlendiriyor, aldatıyorlar. AKP ‘ekonomi bizim dönemimizde büyüdü’ diyor. 2002 ile 20019 arasındaki ortalama ekonomik büyüme yüzde 5,3. 17 yılda ekonomi 5,3 büyümüş ama cumhuriyet dönemine baktığımız zaman büyüme oranı 5,2. Hani siz bize çağ atlatmıştınız? İhracat ve ithalatımıza baktığımız zaman oranladığımızda tam tamına 1.50 milyon dolarlık fark var. Yani 3 milyar 100 milyon lira ithalat yapıyoruz, 2 milyar 50 milyon liralık ihracatımız var. Dış borcumuz 460 milyar dolara çıkmış. Her şey onların dediği gibi toz pembe değil, vatandaşın cebi delik, file dolmuyor. Geldiğimiz noktada birileri kendi hükümdarlığını sürdürmek için her türlü baskıyı sürdürüyor. Artık yeter diyoruz. Millet ittifakı ile geldiğimiz noktada istediğimiz tek şey güçlü bir parlamenter sistem. Artık onlar da gördüler ki bu işin sonu yok. Tek adam rejimi ile gidilecek bir kapı kalmadı. İnşallah bu rüyadan uyanacağız ve tekrar parlementer sistem için mücadele edeceğiz. Kapaklı belediyesini kaybettiğimiz için üzülüyoruz ve inşallah bugünden itibaren geri almak için çabalayacağız” dedi. 

 

 

 

 

“PARTİMİZİ GENELDE DE İKTİSARA TAŞIYACAĞIZ”

 

İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör ise “Türkiye yönetilemez bir hale geldi. Ancak öyle görünüyor ki halkımız bu gidişatın farkına vardı. Son yerel seçimlerle birlikte Türkiye’de değişim başladı. Ekonominin yüzde 65’ini, nüfusun yarısından fazlasını barındıran yerleşim yerleri artık Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Yurdumuzu kuşatan bu derin krizi ancak Cumhuriyet Halk Partililer durdurur. Bu kadrolar CHP’de mevcuttur. Ülkemizi bu derin krizden yönetecek olan irade partimizde mevcuttur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışacağız. Önce kendi içimizde birlik ve bütünlüğü sağlayacağız, halkımıza güven vereceğiz ve partimizi genelde de iktidara taşıyacağız” dedi. 12 hafta boyunca ekibiyle birlikte canla başla çalıştıklarını söyleyen İlçe Başkan Adayı Erdinç Yılmaz da “31 Mart’ta 8 bin 500 fark yedik. 6 ay boyunca kendime gelemedim. Bu yenilgi bizi çok üzdü. 2024 yılında aynı yenilgiyi yaşamamak için şimdiden çalışmamız gerekiyor. Yönetimimizi oluşturduğumuzda 31 Mart sürecini incelemek üzere komisyon oluşturacağız. Sandık sandık, mahalle mahalle nerede hata yaptığımızı bulup, rapor oluşturacağız. 2024 yılında da inşallah hem yerelde hem genelde iktidar olmak istiyoruz” dedi. 

 

 

 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Konuşmacıların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek aday olarak katılan DErdinç Yılmaz ilçe başkanlığına seçilirken, Yılmaz başkanlığındaki yönetimde İbrahim Arslan, Burak Köroğlu, Tülay Akat, Can Akay, Şahika Çalışkan, Ergin Yıldırım, Ersin Yavuz, Şennur Yılmaz, Adnan Demirören, Kenan Aşer, Nezahat Tunalı, Yusuf Özoğlu, Sevda Ateş, Haydar Delikkaya, Turgay Han, Ufuk Demir yer aldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU