Basın demokrasinin olmazsa olmazlarındandır

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Sabri Karakaya, basının demokrasinin olmazsa olmazlarından biri olduğunu vurguladı. 

GÜNDEM 9.01.2020 17:37:00 0
Basın demokrasinin olmazsa olmazlarındandır

Gazetecilik mesleğinin, vatandaşların doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın arttırılması yolunda çok önemli bir kamusal görevin ifa edilmesi olduğunu kaydeden Karakaya “Demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi olan basın, aynı zamanda kamu menfaatlerinin de göz önünde bulundurulması gereken, kamu adına denetim ve otokontrol gibi kavramların ülkemizde gelişmesine öncülük eden oldukça önemli bir meslektir” dedi. 

 

GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

 

Basın mensuplarının ülkemizin her karış toprağında, gerek yerelde gerekse ulusal anlamda toplumun doğru bilgilendirilmesi için çalıştığını dile getiren Karakaya “Mesleki olarak yaşadıkları tüm zorluklara rağmen, doğrunun peşinde gitmekten ve vatandaşlarımızın doğru bir şekilde haberlere ulaşmasını sağlamaktan vazgeçmeden, tüm özverileriyle görevlerini sürdürmektedirler” dedi. Basın mensuplarıyla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içerisinde her zaman aynı yolda yürüyerek, Tekirdağ’a hizmet etme çabası içerisinde olduklarını ifade eden Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Sabri Karakaya, “Bu yolda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen sizlere teşekkürü bir borç bilirim” dedi. Sarıkaya, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ