Çocuk Meclisi'nin tanışma toplantısı yapıldı 

Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında, Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilecek Çocuk Meclisi'nin tanışma toplantÄ?

GÜNDEM 9.01.2020 14:58:00 0
Çocuk Meclisi

Bugün yapılacak ilk toplantıya öncesi tanışmak için bir araya gelen öğrenciler, kendilerini tanıtarak fikirlerini sundular. Toplantıya; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Meclis Üyesi İsmail Akar, Mert Yılmaz, Bilgehan Çağlar, Turgay Kumlu ve Çocuk Meclisi üyesi öğrenciler katıldı. Bugün yapılacak ilk toplantıda, başkan ve iki başkan yardımcısı seçilecek. Başkanlık için aday olan öğrencilerin isimleri belirlenirken diğer taraftan da her ay yapılacak olan meclis toplantısı hakkında öğrencilere bilgi verildi.

 

"MEDENİ CESARETİNİZDEN DOLAYI KUTLUYORUM"

 

Toplantıda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Tanışma toplantısı olmasına karşın öğrencilerin bu denli hevesli olmasından büyük mutluluk duydum. Çocuklarımızla bugün bir kez daha gurur duydum. Öncelikle sizleri medeni cesaretinizden dolayı kutluyorum. Meclisimize katılarak ve yaşadığınız kent ile ilgili düşüncelerinizi dile getirerek gelecekte duyarlı birer yetişkin olacağınızı göstermiş oldunuz. Hep birlikte el ele vererek kentimize siz çocuklarımızın gözünden bakacağız. Sizlerin hayallerine ışık tutacağız.” ifadelerini kullandı. Çocuk Meclisi’nin 10 Ocak Cuma günü yapılacak ilk toplantısının ardından dört yıl boyunca görev yapması ve öğrencilerin kentin gelişiminde söz sahibi olması hedefleniyor.

 

Haber / Buse SERİN