Müzik Sınıfı ve Konferans Salonu'nun açılışı yapıldı

Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi Müzik Sınıfı ve Konferans Salonu'nun açılışı yapıldı.

GÜNDEM 8.01.2020 16:47:00 0
Müzik Sınıfı ve Konferans Salonu

Müzik Sınıfı ve Konferans Salonu'nun açılışı dün saat 14.00’de yapıldı. Programa, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube müdürleri ve hayırseverler katıldı.

 

"ELİNDEN GELENİ YAPARDI

 

Törende ilk konuşmayı yapan Doktor Gabi Şaul, “Bu konferans salonuna rahmetli babam Doktor Moiz Şaul’un adının verilmesinden büyük onur ve şeref duyduğumu öncelikli olarak belirtmek istiyorum. Kendisini bir terör saldırısında kaybetmemizin üzerinden tam 33 yıl geçti. Benim babam 1960’lı yıllardan başlayarak 1980’li yılların ilk yarısına kadar çocuk doktorluğu yaptı. Kendisi çok sevilen, fakir dostu, esnaf bir doktordu. İhtiyaç sahibi insanlar geldiğinde, parası olmayan hastalar geldiğinde onları hiçbir ücret almadan tedavi eder ve elinden geleni karşılıksız yapardı. Bunun yanında kanun ve nizamlara çok riayet ederdi. Kendisine gelen hastaların ödemeleri için mutlaka eksiksiz makbuz düzenler, vergilerini il gününde yatırırdı. Dürüstlük ve doğruluk onun en önemli düsturuydu.” dedi.

 

 

"HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIM"

 

Doktor Şaul, “Kadim dostlarım Çetin ailesini uzun yıllardır tanıyorum. Kendileri de hepimizin yıllardır şahit olduğu gibi yaptıkları bağışlar, okuttukları öğrenciler, destekledikleri okul ve yurtlar ile iyilikseverliğin nadide timsali olmuşlardır. Dürüstlük ve doğruluk adına bugüne kadar herkese ve çalışanlarına örnek olmuşlardır. Çetin soyadını, Çetin Group adını gururla hepimizin taşıdığı bir marka haline getirmişlerdir. İşte bugün bu okulda ve salonda iyilikseverlik ile dürüstlük ışığını geçmişten bugüne bir arada buluşturuyor. Şaul ve Çetin adları ile ölümsüzleştiriyoruz. Son olarak ayrı bir parantezi Seval Çetin hanımefendiye açmak istiyorum. Bu salona babamın adını verme dileğini bana söylediği günü hiçbir zaman unutmayacağım." ifadelerini kullandı.

 

 

"TEKİRDAĞ'I TEMSİL EDECEĞİZ"

 

Doktor Gabi Şaul'un ardından Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi Okul Müdürü Fahrettin Karaman bir konuşma yaptı. Karaman, “2017-2018yılında açılan okulumuz, 1 yıl Pakize Anadolu Lisesi’nde misafir kaldıktan sonra 2018-2019 eğitim öğretim yılında kendi binasında eğitim vermeye başladı. 9. sınıflarda 4 şube 120 öğrenci, 10. Sınıflarda 4 şube 120 öğrenci, 11. Sınıflarda 4 şube 116 öğrenci, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 22 öğretmen ile eğitim öğretim hizmetlerine devam etmekteyiz. Bizden desteklerini esirgemeyen Seval Çetin, Ahmet Çetin ve Furkan Atakan Çetin hayırseverlerimize çok teşekkür ederim.” dedi. Yapılan ve yapılacak projeleri anlatan Karaman, “İkinci yılımızda, HÜMA Havacılık Kulübü öğrencileri Ömer Bedirhan ve Hüseyin Bakican Aksoy’un Fizik Öğretmenimiz Selçuk Özel danışmanlığında yürüttükleri “Sabit Kanatlı Uçaklarda Uçuş Dinamikleri ve Kompozit Malzemeler” adlı projeleri ise 3. Ulusal Fen Liseleri Öğrenci Kongresi’nde Tekirdağ’ı başarılı bir şekilde temsil ettik. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında ise, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları 4. Ulusal Bilim Kampı’nda Tekirdağ’ı temsil edeceğiz." dedi. 

 

"BAKİ KALAN BİR ESER BIRAKMANIN PEŞİNDEYİZ"

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de, yaptığı konuşmada, “Yöremizin ve ilçemizin en seçkin çocuklarının okuduğu Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi 2 yaşında. Baki kalan bir eser bırakmanın peşindeyiz. İyiliği yapmak ayrı bir şey iyiliği vesile olmak ayrı bir şey. Bir iyiliğe vesile olan onu yapan gibidir. Bizde vesile olmanın peşindeyiz. Emeği geçen herkese bu anlamda teşekkür ediyorum. Ülkemizin güçlü yarınlarında, 2023 eğitim vizyonunda fen liselerine çok özel yeri var. Bu ülkeyi aldığınız yerin daha yukarısına çıkarmak zorundasınız." ifadelerini kullandı.

 

SİZ SEÇİLMİŞ ÖĞRENCİLERSİNİZ

 

"Hayırseverlerimiz çok burada bir tane iki tane değil." diyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Çerkezköy bundan sonra hayırseverleri ile anılacak. Bizleri ziyadesi ile onura ettiler Allah razı olsun hayırseverlerimizden.  Öyle ki hayırseverlerimizin katkısı devletin yaptığı katkıları ile hemen hemen eşit ya da daha fazla gelmeye başladı. O yüzden hayırseverleri hiç unutmayacağım. Ben hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyorum. Bu açılışları yapmaktan iftihar duyuyorum. Çünkü bu yatırımlar eğitime yapılmış yatırımlardır. Eğitim sadece okullarda değil ailede başladığı hepinizin malumunuz. Ama en güzeli çocuklarımızı vatana millete hayırlı bir birey olarak yetiştirmek.” dedi.

 

ABBAN, TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban; müzik sınıfını Merhum Seyfi Akardere adına yaptıran hayırsever Seval Çetin’e, konferans salonunu kazandıran Doktor Gabi Şaul’a, STEM kodlama atölyesi yaptıran ÇEMOBSAN Metal ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına hayırsever Furkan Atakan Çetin’e, biyoloji laboratuvarını yaptıran hayırsever Sevgi Gürgen’e teşekkür plaketi verdi.

 

Haber/ Emre BOZ