YERLİ FİLMLER 2019 YILINDA YİNE ZİRVEDE

Türk sinemasında yerli filmlerin izleyici sayısı yabancı filmleri geride bıraktı. Türk sinemasında geçtiğimiz yıl yerli film izleyici sayısı 33,6 milyon, yabancı film izleyici sayısı ise 25,9 milyon oldu.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 5.01.2020 16:03:00 0
YERLİ FİLMLER 2019 YILINDA YİNE ZİRVEDE

Sinema salonu işletmecileri ile yapımcılar arasında 2019 yılında yaşanan anlaşmazlık sonrası yapımcıların filmlerini vizyona sokmaması nedeniyle seyirci sayısında düşüş yaşayan sinema sektörü yeni sinema kanunu ile hızlı bir yükseliş ivmesi yakaladı. 

Türk sineması 2019'da 980 milyon liralık gişe hasılatı ile bugüne kadar ki en yüksek değerini yakalarken, izleyici sayısı da toplamda 59,5 milyon oldu.  

YILIN SON ÇEYREĞİNDE SEYİRCİ REKORU

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan yeni sinema kanunu ile getirilen düzenlemelerle yapımcı ve salon işletmecileri arasındaki anlaşmazlıklar giderildi. Bakanlığın uygulamaya koyduğu ‘Sinema Bilet Takip Sistemi’ ile sektördeki şeffaflık problemi de ortadan kalktı. 

Beyaz perdedeki bu sorunların çözümü ile birlikte sinema filmleri vizyondaki yerlerini aldı, sinema salonları da izleyicilerine kavuştu.