"Evlatlarımızın geleceğinin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz"

Trakya  Kent Konseyleri Birliği ve Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Dr. Yücel Ayaz, CHP ve İYİ Parti'yi ziyaret etti. Gelecek nesillere hastalıklı genler ve kirletilmiş bir çevre bırakmak istemediklerini vurgulay

GÜNDEM 5.01.2020 16:55:00 0
"Evlatlarımızın geleceğinin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz"

Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Dr. Yücel Ayaz, Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ile İlçe Başkanı Ali Darıcı’ya yaptığı iade ziyaretinde Süleymanpaşa Sahil projesi, CEYPORT Kimyasal Likit Tank projesi ve diğer yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

 

"İNSAN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR"

 

 “Gelecek nesillere hastalıklı genler ve kirletilmiş bir çevre bırakmak istemiyoruz." diyen Ayaz, "Rant uğruna evlatlarımızın geleceğinin karartılmasına da müsaade etmeme kararlılığındayız. Bazı projelerde insan sağlığı hiçe sayılıyor. Limana gelen gemi atıklarının depolanmasını kapsayan CEYPORT Kimyasal Likit Tank projesinin halkımızın sağlığını tehdit edeceği konusunda hem fikir kaldık. Bu ve bu tür projelerden bir an önce vazgeçilmeli. Rant uğruna evlatlarımızın geleceğinin karartılmasına da müsaade etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu. Bölgedeki kentleri ilgilendiren diğer konuları da mercek altına aldıklarını kaydeden Ayaz, “Kentlerimizin geleceğine, halkımızın karar vermesi konusunda ısrarcı olacağız. Halkımıza rağmen, hiçbir projenin olmayacağını göstermek istiyoruz.” dedi. 

 

Haber / Buse SERİN