Yılmaz: 2024 yılı bizim son çıkışımız 

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan Adayı Erdinç Yılmaz, 12 Ocak'ta yapılacak olan ilçe kongresinde oy kullanacak olan delegeleri kahvaltıda ağırladı. 2024 seçimlerinin önemine dikkat çeken Y?

GÜNDEM 5.01.2020 13:08:00 0
Yılmaz: 2024 yılı bizim son çıkışımız 

Dün saat 10:00’da Pembe Köşk Düğün Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, partililer, delegeler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Davetlileri tek tek kapıda karşılayan İlçe Başkan Adayı Erdinç Yılmaz, kahvaltıda yaptığı konuşmada “Bizler yapacağımız güzellikleri şimdiden sizlere müjdelemek istiyoruz. Bu kahvaltıyla bunu anlatmak istiyoruz” dedi. 

 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDE DEMOKRASİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kongre süreci yaşadıklarını söyleyen Yılmaz, “15 Ekim’de bu sürece dahil oldum, yaklaşık 10 haftadır devam ettik. 5 adayla başladığımız bu süreçte, 24 Kasım’da mahalle delegeleri seçimlerinde yüzde 75 başarıyla karşınızdayız. Burada kazanan ve kaybedenin olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasi olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Kim kazanırsa kazansın bizler kendisinin yanında olacağımızı en başta söylemiştik. Bizler kazandığımızda da onların da bizleri yalnız bırakmayacağını biliyoruz. Partimizin yaklaşık 1883 üyesi var. Bu kahvaltı programını 1883 kişiyle yapmayı çok isterdim, lakin o kadar büyük bir yerimiz maalesef yok. İlerleyen zamanlarda mahalle mahalle ağırlayacağız” dedi. 

 

“BİZLER BURADA TEK BİR SINIFIZ, AYNI SINIFTAYIZ”

 

Birlik ve beraberlikten yana olduklarını kaydeden Yılmaz, “Bu süre içerisinde çok kitap okudum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzüğünü de okudum. Tüzüğün içinde en sevdiğim madde sosyal yaşam anlayışı. 3. Madde: ‘Hiç kimseyi inancına, siyasi görüşüne, yaşam tarzına, düşüncelerine, etnik kökenine, rengine, diline, cinsiyetine göre ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan; ‘Önce insan’ felsefesiyle hareket etmektir önceliğimiz.’  Tüzüğümüzdeki en sevdiğim maddelerden biridir. Biliyorsunuz ki bu süreçte bazı arkadaşlar saçı uzun, boyu kısa, oydu buydu gibi eleştiriler yaptı. Ben her zaman söylediğim gibi ben 5’inci sınıf içerisinde gerçekleşmiş bir başkanlık sistemini anlatmıştım. İlkokul 5’te yaşadığımız sınıf başkanlığı seçimi ile birebir aynıdır. Çünkü bizler burada tek bir sınıfız, aynı sınıftayız. Kim başkan olursa olsun yine bizim sınıfımızın başkanı olacaktır” dedi. 

 

“SİYASET UZUN SOLUKLU BİR KAVRAMDIR”

 

Siyasetin uzun soluklu bir kavram olduğunu kaydeden Yılmaz, “Ama maalesef siyasilerin yakalanmış olduğu bazı hastalıklar var. Bunlardan bir tanesi mitomani, diğeri şizofreni. Mitomani; kendi söylediği yalana inanma hastalığıdır. Maalesef ki 17 yıldır kendi söylediği yalana inanan insanlar gördük. Bununla şizofreniyi karıştırırsak Türkiye’nin 2019 yılında yaşadığı tabloyu da görebiliyoruz. Allah bizi mitomani ve şizofrenilerden uzak tutsun. Siyasi açıdan bize zor zamanlar yaşattılar” dedi. 

 

“KAPAKLI’YA BAHAR HİÇ GELMEDİ”

 

Kapaklı’ya değişik bir siyaset anlayışı getireceklerini söyleyen Yılmaz “Bugüne kadar yapılanları tabi ki takdir ediyoruz, sayın Kenan Seçkin elinden geleni yaptı. Bu bayrağı sonuna kadar taşıdı. Ama bizler de bu bayrağı tekrar dalgalandırmak üzere 2024 yılında hem yerelde hem genelde iktidar olmak için buradayız. 31 Mart seçimlerinde ‘Mart’ın sonu bahar’ demiştik. Ama Kapaklı’ya maalesef bahar hiç gelmedi. Hala soğuk. İnşallah bundan sonra güzel, güneşli günler göreceğiz.” dedi. 

 

“ÖNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ 4 YILIMIZ VAR”

 

2024 seçimlerinin önemine dikkat çeken Yılmaz, “Önümüzde çok önemli bir 4 yılımız var. 3-4 tane seçim yaşayabiliriz. Bu seçimler 2024’ten önce de gerçekleşebilir. Otobandan çıkarken son çıkış derler ya, 2024 yılı bizim son çıkışımız. Başardık başardık, başaramazsak bir daha başaramayız. Bu nedenle önümüzdeki 4 yılı çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor, daha çok çalışmamamız gerekiyor, daha yeni fikirler üretmemiz gerekiyor, daha çok kaynaşmamız gerekiyor. Bizler tebrik etmesini biliriz ama tebrik edilmeyi de bekleriz. Maalesef bu yarışta beraber çıktığımız arkadaşlardan beni tebrik etmeyen 2 arkadaşımız var. Böyle şeylere gerek olmadığı gibi bugün sayın Kenan Çetin de aramızdadır. Bu birlik ve beraberliğin sürmesini diliyorum” dedi. 

 

“NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

 

Delege seçimlerinde 204 delegenin seçildiğini söyleyen Yılmaz, “157’sini kırmızı liste, 44 delegeyi sarı liste, 3 delegeyi de mavi liste kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni aslında çok bilinçli bir seçmen. Neye nasıl karar vereceğini, nasıl seçeceğini çok iyi bilir. Bizler ekstra bir şey yapmadık, kendilerinin takdiri ile buraya geldik. Bizler büyük bir aileyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak için ne gerekiyorsa hep beraber yapmaya hazırız” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU