ADALET BAKANLIĞINDAN AVUKATLARA YENİ KOLAYLIKLAR

Adalet Bakanlığı, UYAP Avukat Portalı aracılığıyla avukatlara sunduğu online yargı hizmetlerine yenilerini ekledi. Avukatlar,  artık portal üzerinden idari para ve trafik cezalarına itiraz edebilecek. Ayrıca BA

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 30.12.2019 14:40:00 0
ADALET BAKANLIĞINDAN AVUKATLARA YENİ KOLAYLIKLAR

Adalet Bakanlığı avukatlara sunulan hizmetlerin çeşitliliğini arttırmak ve avukatların yargılama işlemlerini daha rahat takip edebilmelerini sağlamak amacıyla UYAP üzerinden sunduğu Avukat Portal uygulamasına yeni hizmetler ekledi. Bakanlık, UYAP’ta son yaptığı güncellemelerle birlikte avukatların işlerine yönelik önemli kolaylıklar hayata geçirdi.

Avukat Portal’da yapılan düzenleme ile avukatlar idari para ve trafik cezalarına itiraz taleplerini sulh ceza hakimlikleri Avukat Portal üzerinden yapılabilecek. Ayrıca Avukat Portal üzerinden BAM Hukuk ve Ceza Dosyalarına vekâletname gönderilebilecek. Yine portala eklenen yeni hizmet ile avukatlar kredi kartı ile yapılan ödemelerini sistem üzerinden taksitlendirebilecek. Adalet Bakanlığı tarafından avukatların online yargı hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştırmak için portala 18 önemli özellik eklendi.