ASGARİ ÜCRET ZAMMINI BAKAN SELÇUK AÇIKLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, büyük merakla beklenen asgari ücret zammını açıkladı. Selçuk, "1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak Asgari Ücret bürÃ?

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 26.12.2019 18:30:00 0
ASGARİ ÜCRET ZAMMINI BAKAN SELÇUK AÇIKLADI

Bakan Selçuk, “Ben komisyon çalışmalarına sundukları değerli katkılardan dolayı Türk İş'e TİSK'e ve tüm kamu temsilcilerimize teşekkür etmek isterim. Biz her daim çalışmalarımızı istişare yoluyla, tüm tarafların görüşlerini göz önünde bulundurarak yürütmeyi önemsiyoruz. Sosyal adaleti pekiştirmeyi, işçilerimizi ve işverenleri birlikte korumayı, kayıtlı istihdamı artırarak çalışanlarımızın sosyal güvencesini sağlamayı, kaynaklarımızı da daha etkin kullanarak sürdürülebilir kalkınmayı temel önceliğimiz olarak görmekteyiz.” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET BRÜT 2943 LİRA, NET 2 BİN 324,70 LİRA

Selçuk, “Asgari ücreti belirlerken bu ücretin etkilemeyeceği tüm ekonomik dengeleri ve aynı zamanda toplumun tüm kesimlerini düşünmemiz gerekmekte. Bu sene de asgari ücret tespit komisyonumuz kararını oy çokluğuyla almış bulunmakta. Asgari ücret rakamlarını da açıklamak istiyorum. Asgari ücret brüt 2943 lira, net 2 bin 324,70 lira olarak belirlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Selçuk, “Beklenen yıl sonu enflasyon oranı yüzde 12 olarak ön görülmekteydi. Beklenen yıl sonu enflasyon oranının üç puan artış sağlayarak, işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimizi sözümüzü tutmuş olduk. Şunu da belirtmek isterim.” dedi.