Çalışkan: 12 Ocak'ta yapılacak olan seçime müdahiliz

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Ali Çalışkan dün saat 12:00'da yaptığı basın açıklamasında 12 Ocak'ta yapılacak seçime müdahil olacağını, tüzük

GÜNDEM 24.12.2019 14:51:00 0
Çalışkan: 12 Ocak

Adaylık için tüzük gereği delegelerin yüzde 10’unun imzasının gerektiğini söyleyen Çalışkan “Doğal delegelerle birlikte 276 delegemiz var. Delegelerin yüzde 10’unun imzasını alarak biz de 12 Ocak 2020’de yapılacak olan seçime müdahiliz. Önümüzdeki hafta da yönetimimizi hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Biz her şeyi şeffaf yapıyoruz. Kapalı kapılar arkasında, birilerinin yazmasıyla bir şeyler oluşturmuyoruz. Kendimiz örgütümüze güveniyoruz. Örgütten aldığımız destekle de 12 Ocak’ta yapılacak olan ilçe kongresine müdahiliz. Yüzüğümüzün gerektirdiği yeterli imzayı aldık. 12 Ocak’ta kurulacak divan kuruluna imzalarımızı teslim edeceğiz. Tam listemizle seçime müdahil olacağız” dedi.

 

“SEÇİLMİŞLERİN KARIŞMASINI İSTEMİYORUZ”

 

Çalışkan “Delegelerin tamamı beyaz listeden çıktı. Bu bizim aday olamayacağımız anlamına gelmiyor. Beyaz listeden çıkan bazı arkadaşlar beni aradı. Seçime girmemi istediler, ‘senin hakkın bu’ dediler. 30-35 arkadaşla görüştük. İmza vereceklerini söylediler. Biz de bu imzaları kayıt altına alıp 12 Ocak’ta divana vereceğiz. Biz her şey şeffaf olsun istiyoruz. Seçilmişlerin karışmasını istemiyoruz. Kazanabiliriz, kazanmayabiliriz. Bu, delegenin vereceği karar. Bu mücadele bitmeyecek hiçbir zaman. Partimiz adına üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

“ÜYELERDEN GELEN TALEPLE BU YOLA ÇIKTIK”

 

24 Haziran’da yapılan delege seçimlerinde seçmenin 3’te 1’i oranında oy aldıklarını kaydeden Çalışkan “Biz 500 üyenin oyunu aldık. Üyelerden gelen talep doğrulturunda bu yola çıktık. Kongre sürecinde 16 günlük sürede 500 kişi ile birebir görüştük. Karşı grup da 900 küsür oy aldı. Bunun nasıl alındığını da herkes biliyor, Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni de biliyor. En çok delege veren 3 tane mahallede çok az oy farkıyla mavi liste kaybetti” dedi.  Seçime katılımın yüksek olmasını arzu ettiklerini söyleyen Çalışkan “Tam katılım olsun istiyoruz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU