"Her il kendine ait afet risk haritası hazırlamalı"

Tekirdağ'da, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Her il kendine ait afet risk haritası hazırlamalı." dedi. 

GÜNDEM 19.12.2019 17:34:00 0
"Her il kendine ait afet risk haritası hazırlamalı"

Bilgilendirme Toplantısı, Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan ve AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu açılış konuşmalarını yaptılar. 

 

"ÇOK DAHA AZ ZARAR GÖRÜRÜZ"

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, ”Her il kendine ait bir afet risk haritası hazırlamalı ve bu risk haritası doğrultusunda da riskleri, zararları azaltma konusunda neler yapılabileceğinin planlamasını mutlaka yapmalıdır.  Buna dair yapılanmalar, buna dair donanımları temin etmeler, buna dair görevlendirmeler zamanında olması gereken işlerdir. Eğer ilimize dair bu riskleri afet yaşanmadan tespit edip, buna dair tedbirlerimizi alabilirsek o afetten en az zararla çıkabiliriz. Tedbir, bizlerin elindedir eğer tedbirli davranırsak afetlerden çok daha az zarar görürüz." şeklinde konuştu. 

 

SUNUMLAR YAPILDI

 

Sunumların yapıldığı toplantı, görüş ve önerilerin alınmasıyla sona erdi. Toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, Vali Yardımcısı-YİKOB Başkanı Murat Eren, Kaymakamlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, AFAD İl Müdürü Recep Erol, İlçe Belediyelerinden temsilciler ve davetliler katıldı.

 

Haber / Buse SERİN