Hisarcıklıoğlu : Malkara eski kaşarını kimse kullanamayacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Malkara eski kaşarını kimsenin kullanamayacağını belirterek, "Coğrafi işaretli ürün alıp tescillenen Malkara eski kaşarÄ

GÜNDEM 19.12.2019 13:41:00 0
Hisarcıklıoğlu : Malkara eski kaşarını kimse kullanamayacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İpsala programının ardından karayoluyla Malkara'ya geldi. İlçenin en eski süt ve süt ürünleri işletmelerinden biri olan yaman peynircilik işletmesinde mola verdi. Rifat Hisarcıklıoğlu burada Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, TSO Başkanı Ümran Bilgin, Ticaret Borsası Başkanı Atilla Ayaz, Oda ve borsa meclis üyeleri ve Yaman peynircilik İşletme sahibi Tevfik Yamanoğlu ile eşi tarafından karşılandı. Hisarcıklıoğlu, burada bir süre Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası yönetimiyle görüştü.   

 

‘MALKARA ESKİ KAŞARINI KİMSE KULLANAMAYACAK’

 

Yapılan istişare toplantısının ardından konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Malkara Ticaret ve Sanayi Odamı kutluyorum. Özellikle Malkara'mızın kendi ürünlerine sahip çıktığı için. Coğrafi işaretli ürün alarak artık Malkara eski kaşarını kimse kullanamayacak kullanmak istiyorsa bu standartlara uyması lazım. Kendi yöresel ürünlerine oda ve borsalarımız sahip çıkıyorlar bundan dolayı memnunum. Aynı zamanda peynir helvasının da tanıtımını hem odamız hem borsamız beraber yapıyorlar bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Yaman Peynircilik bölgenin en eski peynircilerimizden dededen babadan devam ettiriyorlar. Tevfik kardeşimde şimdi bu bayrağı aldıktan sonra eşiyle beraber en iyi şekilde temsil ediyor. Ben Malkara Ticaret ve Sanayi Odama, Ticaret borsama ve belediye başkanımıza ve bütün Malkaralılara teşekkür ederim.” dedi.

 

‘TEŞEKKÜR EDERİM’

 

Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Yaman Peynircilik işletme sahibi Tevfik Yamanoğlu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğluna tesisime teşrif ettikleri için çok teşekkür ederim. Ayrıca yöresel ürünümüz eski kaşarı sahip çıkmamızda yardımcı olduğu için Malkara halkı olarak teşekkür ederim.” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN