Başkan Yurdakul, pazarcı esnafıyla bir araya geldi

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yapımı devam eden çok amaçlı kapalı pazar yeri için ilçedeki pazarcı esnafı ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.?

GÜNDEM 18.12.2019 15:04:00 0
Başkan Yurdakul, pazarcı esnafıyla bir araya geldi

Gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar, Malkara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erhan Bingül ve pazarcı esnafları katıldı.

 

‘PLANLAMAYI BİRLİKTE YAPMAK İSTİYORUZ’

 

Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri inşaatının yapımının devam ettiğini belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Malkara’mızın kendi bütçesi ile bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım olan Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri inşaatımız devam ediyor. Daha önce toplantı yapmıştık. Artık proje daha çok şekillendi. Bugün buraya sizleri çağırma amacımız Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yerinin işleyişinde planlamayı birlikte yapmak istiyoruz. Pazar yerimizde hangi kata kimin, nasıl yerleşeceğini sizinle birlikte karar verelim istiyoruz. Sizlerin talepleri bizler için önemli. Bizimde sizden pazar yeri haricinde de sizlerden taleplerimiz olacak. Bunları sizinle hep beraber karşılıklı konuşalım diye siz değerli pazarcı esnafımızı davet ettik.” dedi. 

 

‘PAZARCI ESNAFIMIZIN FİKİRLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’

 

Ulaş Yurdakul, “Malkara'mızda ki hemşehrilerimizi, Malkaralı esnafımızı daha modern bir pazar yerinde buluşturmak, esnafımızın daha iyi koşullarda ticaretini yapmasını sağlamak, hemşehrilerimizin de daha iyi koşullarda alış verişini yapmasını sağlamak amacıyla Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri Projesine başladık. Pazar yerleri hakkında, pazar yerinin yönetmeliği ve şimdiden yapılması gereken işler konusunda sizin fikirlerinize ihtiyacımız var. Çünkü biz sadece tesisi yapacağız, belki belli bir süre sonra görevde olmayacağız ama sizler bu işi yaptığınız sürece bu tesisi kullanacaksınız. Bu yüzden sizin fikirleriniz bizim için önemli. Malkaralı çarşı esnafımız için Şehitlik ve Hürriyet Caddelerinden sonra pazarcı esnafımız için de Çok Amaçlı Pazar Yerini hızlı bir şekilde bitirme gayreti içerisindeyiz. Görevli arkadaşımız sizlere projeyle ilgili teknik bilgileri aktaracak. Katılan tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından Malkara Belediyesi İmar ve Şehirlik Müdürlüğü teknik personeli tarafından, pazarcı esnafına Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yerinin projesinin görselleri üzerinde proje detayları ve yerleşimler hakkında sunum gerçekleştirdi. Yapılan proje sunumunun ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, pazarcı esnaflarının istek ve önerilerini dinleyip, karşılıklı olarak pazarcı esnafı ile görüş alışverişinde bulundu. Toplantının ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve katılım gösteren pazarcı esnafı Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri inşaatını yerinde detaylı inceleyerek, proje hakkında bilgilendirildi.

 

ÇOK AMAÇLI KAPALI MALKARA PAZAR YERİ PROJE DETAYLARI

 

Camiatik Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, 563 Ada, 51 Parsel no ile Malkara Belediyesi'ne ait taşınmaz üzerine uygulanması planlanan Malkara Kapalı Pazar Yeri projesi bodrum kat, zemin kat, 1. ve 2. kat olarak toplam 4 kat yüksekliğe sahip. Bodrum kat 9.113 metrekare, zemin kat 8.615 metrekare, 1. kat 8.368 metrekare, 2. kat 8.135 metrekare brüt inşaat alanına sahip olup, toplam 34. 231 metrekare yapı inşaat alanına sahip. Havalandırma, asansör ve tesisat gibi boşlukların düşülmüş şekli ile bodrum kat 9.113 metrekare, zemin kat 8.455 metrekare, 1. kat 7.654 metrekare, 2. kat 7.448 metrekare brüt inşaat alanına sahip olup, toplam 32. 670 metrekare yapı inşaat alanına sahip.Bodrum kat planında 204 araç kapasiteli otopark yeri, su deposu ve hidrofor bölümü, güvenlik sistem odası, idare odası, araç yıkama, jeneratör odası, elektrik odası, enerji odası, teknik alan, depo ve yangın merdivenleri yer almaktadır. Zemin kat planında; 212 adet tezgâh sayısı, 5739 metrekare pazar yeri alanı, zabıta odası, çay ocağı, bay- bayan wc, teknik alan, yangın merdivenleri ile yine katın diğer kısmında 7 adet mağaza, yaklaşık 500 metrekare dolaşım alanı, bebek bakım odası, teknik alan ve yangın merdivenleri yer alıyor. 1.Kat Planında; 187 adet tezgâh sayısı, 5002 metrekare pazar yeri alanı, zabıta odası, çay ocağı, bay- bayan wc, teknik alan, yangın merdivenleri ile yine katın diğer kısmında 7 adet restoran, 1000 m² yemek ve dolaşım alanı, bebek bakım odası, teknik alan ve yangın merdivenleri yer almaktadır. 2.Kat Planında; 263 adet tezgâh sayısı, 6761 metrekare  pazar yeri alanı, zabıta odası, çay ocağı, bay-bayan wc, bebek bakım odası, teknik alan ve yangın merdivenleri yer alıyor. Toplamda zemin, 1. ve 2. katlarda 662 adet tezgah mevcut olacak. Projenin içinde ısıtma ve soğutma sistemi, 3 adet asansör, 2 adet yürüyen merdiven, binanın yangın söndürme sistemi, binanın otoparkında güvenlik sebebiyle plaka okuma sistemi yer alacak. 

 

Haber / Murat YAYIN