"Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır"

Mevlana İlkokulu bünyesinde Çerkezköy'e Gönülverenler Derneği ve okul aile birliğinin katkılarıyla oluşturulan kütüphane dün saat 11:00'da düzenlenen törenle açıldı. AçılıÅ?

GÜNDEM 18.12.2019 14:30:00 0

Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay, Mevlana İlkokulu Müdürü Serdar İş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

“OKUMA SALONU GİBİ TASARLADIK”

 

Açılışta konuşan Okul Müdürü Serdar İş, “Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay Eylül ayında geldi ve kütüphane konusunda yardımda bulunmak istediğini söyledi. Benim de öyle bir planlamam vardı. Oturduk planlamasını yaptık. Bir yemek tertip edildi. Onlardan gelen 6 bin 500 liralık kaynak vardı. Okul aile birliği olarak da katkıda bulunduk. Kapıları boyattık, giydirmeyi yaptık, masalarımızı sipariş ettik. Doğa Koleji’nden bin tane kitap aldık. Biz yeni kitap sipariş ettik, zenginleştirdik. Bu hale getirdik. Okuma salonu gibi tasarladık” dedi. 

 

“GELECEĞİMİZE YAPILAN YARDIM”

 

Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay da “Bizim dernek olarak eğitime katkılarımız devam edecek. Çerkezköy hepimizin. Sizlerle beraber inşallah güzel projelerde birlikte olacağız. Emeği geçen üyelerimize, herkese teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ise “Başta Murat Akay ve okul müdürümüz olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Herkesin bir parça emeği var. Herkese teşekkür ediyorum” dedi. Eğitime yapılan katkının en önemli, en kutsal yardımlardan biri olduğunu söyleyen Abban “Çünkü çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize yapılan bir yatırım” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılış sonrası öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Abban, kütüphanede yet alan kitapları da inceledi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU