Duman avcıları görev başında

Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında dün Tekirdağ genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da dumansız hava sahası denetimi yapıldı. 

GÜNDEM 17.12.2019 17:21:00 0
Duman avcıları görev başında

Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ferya Arslan Çolak,  Kapaklı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çisem Uslu ve tütün denetim ekiplerinin katıldığı denetimlerde umuma açık kapalı mekanlarda sigara içilip içilmediği kontrol edildi. 

 

AMAÇ BİLİNÇ VE FARKINDALIK OLUŞTURMAK

 

Umuma açık kapalı alanlarda sigara kullanımının yasak olduğunu belirten yetkililer bu yasağın sağlık için önemine dikkat çekti. Ülkemizde de umuma açık kapalı alanlarda sigara kullanımı ile mücadelenin devam ettiğini dile getiren yetkililer, toplumda bilinç ve farkındalık yaratmak için sigara denetim ekibi ile birlikte ilçe merkezinde denetim yapıldığını kaydetti. 

 

“GELECEK NESİLLERİN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”

 

Halk sağlığının korunması amacıyla tütün denetimlerinin devam ettiğini dile getiren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çişem Uslu da, tütün ürünlerinin tüketilmesinin ülkemizde yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Bu ürünlerin tüketilmesinin, kullananların yanı sıra pasif olarak tütün dumanına maruz kalanları da etkilediğini söyleyen Uslu, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin günlük hayatta tütün ürünü tüketen yetişkinlerle bir arada bulunmaları ve onlara özenmeleri, gelecek nesillerin sağlığını tehdit eder durumda” dedi. 

 

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

 

Ülkemizde kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde ve lokantalarda tütün ürünlerinin tüketilmemesine ilişkin kanunun 19 Temmuz 2009 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğini, o tarihten bu yana dumansız hava sahası için mücadeleye devam ettiklerini kaydeden Uslu, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından sekretaryası ve takibi yapılan; 2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planıyla belirlenen politikaların yerele yaygınlaştırılmasının, tütün ürünleri ile mücadele çalışmalarının başarıya ulaşması için denetimin önemli bir faktör olduğunu vurguladı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU