Zabıta ekiplerinden şırıngalı çikolata denetimi

Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şırınga şeklindeki çikolata kapağı nedeniyle iki kişinin ölümü sonrası ilçede bulunan okul kantinlerini ve okul çevresinde yer alan işletmeleri den

GÜNDEM 15.12.2019 10:36:00 0
Zabıta ekiplerinden şırıngalı çikolata denetimi

Zabıta ekipleri, ilçe genelindeki okulların kantinlerine ve okul çevresinde yer alan işletmelere giderek, şırınga çikolata satışı yapılıp yapılmadığını araştırıp, satışa sunulan gıda malzemeleri ve içeceklerin kontrollerini de yaparak hijyen denetimleri yaptı. Gıda ürünleri ve içeceklerin son tüketim tarihini kontrol eden zabıta ekipleri, kantin işletmecilerinin ruhsat ve evraklarını kontrol ederek bilgilendirmede bulundu. 

 

İŞLETMELER DENETLENİYOR

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; "Bilindiği üzere Ankara ve Diyarbakır illerimizde şırıngalı çikolata sebebiyle iki küçük canımız hayatını kaybetti. Bu iki acı olay hepimizi derinden üzdü. İlçemizde de bu acı olayların yaşanmaması için zabıta ekiplerimiz tarafından ilçemizde bulunan okul kantinlerini ve okul çevresinde yer alan işletmeleri denetliyor. Denetimlerde şırıngalı çikolata satışı yapılıp yapılmadığı araştırılırken, çocuklarımıza zararlı ürünlerin satılmaması hakkında kantin ve işletme sahiplerine bilgilendirmelerde bulunuldu. Esnafımızı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sattıkları ürünler hakkında daha dikkatli olmalarını rica ediyorum." diyerek düşüncelerini belirtti. 

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerine ve okul çevresinde yer alan işletmelere yönelik denetimlerin devam edeceğini bildirdi. 

 

Haber / Murat YAYIN