Tekirdağlı eski bakan dolandırıldı

Tekirdağ'da yaşayan Çevre eski Bakanı Fevzi Aytekin, kendisini telefonla arayan ve polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldı. Kendisini telefonla arayan dolandırıcılara bankadaki altınlarını kapt

GÜNDEM 12.12.2019 17:54:00 0
Tekirdağlı eski bakan dolandırıldı

Demokratik Sol Parti’den 20'nci dönem Tekirdağ Milletvekili olan ve bir dönem Çevre Bakanlığı yapan 73 yaşındaki Fevzi Aytekin, dolandırıcıların kurbanı oldu. 

 

ALTINLARINI İSTEDİLER

 

İddiaya göre, kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin, bir kamu bankasındaki hesabında bulunan altınlarının çalındığını belirterek, uluslararası bir altın kaçakçılığı operasyonu yaptıklarını Tekirdağ'daki bir banka şubesinde bulunan altınları kendilerine teslim etmesini istemesi üzerine Aytekin, bankada bulunan 30 adet 3'lü burma altın, 10 Cumhuriyet Altını, 8 adet 5'i bir yerde, 4 Adana setini bankadan alarak, dolandırıcıların 100'üncü Yıl Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde verdiği adrese gitti. 

 

POLİSE GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU

 

Altınları kendi eliyle dolandırıcılara teslim eden Aytekin, bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca polise giderek şikayetçi oldu. Aytekin’in ihbarı üzerine polis dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

 

“ŞEHİTLER DEYİNCE AKAN SULAR DURUR”

 

Yaşadıklarını anlatan Çevre eski Bakanı Aytekin, bu olayın herkesin başına gelebileceğini igfade ederek “Boşluğumuza denk geldi. Dört saat telefonda konuştu. pkk'dan bahsetti, Amerika'daki o adamdan bahsetti. Şehitlerden bahsetti. Şehitler deyince bizim için akan sular durur. Biz iyi niyetli insanlarız. Buna kanmamalıydık. İfademizi verdik. Emniyet sağ olsun çok ilgileniyor” dedi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ