Vatandaşlar sağlık kontrolünden geçiriliyor

Kirliliği ile gündeme gelen Çorlu Deresi, çevreye ağır kokular yaymaya devam ederken, Ergene İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Çorlu Deresi'nin geçtiği Sağlık Mahallesi'nde kurulan

GÜNDEM 12.12.2019 17:51:00 0
Vatandaşlar sağlık kontrolünden geçiriliyor

Yıllardır atıklar nedeniyle kirli akan ve çevreye ağır kokular yayan dere dolayısıyla halkın, başta muhtarlık olmak üzere ilgili yerlere şikayetlerde bulunduğunu belirten Sağlık Mahallesi Muhtarı Turgut Şentürk “Ergene Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen kanser tarama aracı, mahallemizde hizmet veriyor. Vatandaşın yoğun ilgisi var. Bölgemiz kanserojen bölge olduğu için insanların buna ihtiyacı vardı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mahallede resmi olarak 13 bin kişi yaşıyor. Bizim de daha önce dere ile alakalı çeşitli şikayetlerimiz oldu. Bize gelen sözler ve vaatler vardı. Hiçbiri tutulmadı. Halen dere açıktan akıyor ve halen tehlike arz etmeye devam ediyor” dedi. 

 

KANSER ORANININ YÜKSEK OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

 

Derenin yaydığı hastalıklar nedeniyle bölgede akciğer kanserinin yüksek olduğunu öne süren Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay da Çorlu Deresi'nin temizlenmesi için yıllardır mücadele verdiklerini ifade ederek “Bölgemizde yapılan, kurulması planlanan arıtma tesisleri var. Arıtma tesisleri şu an sadece inşaattan ibarettir. Akan dere zift renginde siyah su. Bu her gün akmakta, bunun sağlığımızı etkilediği çok ortadadır. Trakya Üniversitesi Tıp Hastanesi'ndeki kayıtlara göre şu anda kanser hastalıkları bir hayli yüksek olduğu görünmekte olup, akciğer kanseri oranında artışlar gözükmektedir” dedi.

 

Haber / Ozan URTEKİN