'Türkiye Ruh Sağlığı Profili-2 Araştırması' Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "Türkiye Ruh Sağlığı Profili-2 Araştırmas?

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 12.12.2019 17:43:00 0

Toplantıda konuşan Güven, “Türkiye Ruh Sağlığı Profili-2 Araştırması”nın Türkiye’de ruhsal hastalıkların yaygınlığını ve ruhsal tedavi ihtiyaçlarının belirlenmesini amaçlayan bir çalışma olduğunu, bundan ötürü yapılan bu çalışmayı son derece önemli ve değerli bulduğunu bildirdi.

Ruhsal hastalık yaygınlığı ve tedavi ihtiyacını bilimsel kriterlerle oluşturulmuş klinik görüşmeler yoluyla saptamanın en doğru yöntem olduğuna işaret eden Güven, “Türkiye nüfusunu yansıtan ruhsal hastalıklarla ilgili ilk geniş çaplı araştırma 1998 yılında yapılan “Türkiye Ruh Sağlığı Profili” araştırmasıdır. Bu araştırma önemli bir ihtiyacı karşılamıştır. Yaklaşık on yıl aradan sonra bu yıl ikincisi yapılan araştırma ile; ruhsal hastalıkların yaygınlığı, ilişkili faktörleri, yeti yitimi ve tedavi hizmeti kullanımı araştırılmıştır” ifadelerini kullandı.