Sıfır Atık Sıfır Kayıp kampanyasına yoğun ilgi

Keşan Belediyesi tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Sıfır Kayıp' kampanyası kapsamında 20 atık cam şişe getirene bulaşık deterjanı hediye ediliyor. Yoğun ilgi gören kampanyaya, bireysel katılan

GÜNDEM 11.12.2019 13:45:00 0
Sıfır Atık Sıfır Kayıp kampanyasına yoğun ilgi

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Birimi tarafından çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşümü sağlamak amacıyla kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında 20 atık cam şişe getirenlere 75 mililitre bulaşık deterjanı hediye ediliyor. 

 

"CAM ATIKLAR ÇÖP DEĞİLDİR"

 

Cam atıkların çöp olmadığını vurgulayan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, "Keşan Belediyesi olarak atık cam kampanyası ile çocuklarımıza temiz bir dünya bırakılmasına hep birlikte katkı sunuyoruz. Cam atıklar çöp değildir. Milli servetimiz boşa heba olmasın. Yaptığımız kampanya kapsamında 20 adet cam şişe getirene belediye olarak 75 mililitre sıvı deterjan veriyoruz. Biz bu kampanyayla vatandaşlarda geri dönüşüm bilincini arttırmayı planladık. Keşan geneline yerleştirilen 100 cam atık kumbarasında da cam atıklar toplanıyor. Aylık ortalama 70 ton cam atığı geri dönüşüme gönderiyoruz. Bu miktarın artışını hep birlikte sağlayacağız. Öte yandan aile ekonomisine küçükte olsa bir katkı sunacağız." ifadelerini kullandı.

 

HELVACIOĞLU, TOPLANAN ŞİŞELERİ TESLİM ALDI

 

Mustafa Helvacıoğlu, beraberinde Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman ve temizlik işleri birimi personeli ile birlikte Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu'na giderek, öğrenciler tarafından toplanan cam şişeleri Okul Müdürü İhsan Ürkmez'den teslim aldı. Helvacıoğlu, kampanyaya katkılarından dolayı Ürkmez'e teşekkür ederken Ürkmez de, geri dönüşüm kampanyalarına destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti. 

 

Haber / Buse SERİN