Trakya Sosyal Gelişim ve Gençlik Derneği törenle açıldı

Malkara'da faaliyet gösteren 'Trakya Sosyal Gelişim ve Gençlik Derneği'nin açılışı görkemli törenle gerçekleştirildi.

GÜNDEM 11.12.2019 13:24:00 0
Trakya Sosyal Gelişim ve Gençlik Derneği törenle açıldı

Hacıevhat Mahallesi Şehit Turgut Arslan meydanında gerçekleşen açılış törenine, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan, MHP İlçe Başkanı İbrahim Zilbastı, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Belediye Meclis Üyeleri Nuray Başkütük ve Recai Örs, CHP Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kökten ve Sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri ile mahalle halkı katıldı.

 

KURDELE KESİMİYLE AÇILDI

 

Hüseyin Tura başkanlığındaki yönetimde Yılmaz Küçük, Ahmet Tura, Ramazan Tura, Engin Bulut, Rafet Paşa ve Burhan Bakırcıoğlu ile Denetleme Kurulunda Sami Sepetçioğlu, İsmail Arslan ve Hakan Fil’in yer aldığı Trakya Sosyal Gelişim ve Gençlik Derneğinin açılış kurdelesi Belediye Başkan Yardımcısı ve siyasi parti başkanları tarafından kesildi.

 

 ‘HİZMETLERİMİZİ SİZLERİN DE YARDIMLARIYLA DAHA DA YUKARIYA TAŞIMAK İSTİYORUZ’

 

Açılışın ardından selamlama konuşması yapan Trakya Sosyal Gelişim ve Gençlik Derneği Başkanı Hüseyin Tura, “Trakya Sosyal Gelişim ve Gençlik Derneğimizi 2019 yılı Mayıs ayında açtık. 2019 yılının Ağustos ayında faaliyetlerimize başladık. Derneğimizin bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetleri var. Türk Hava Kurumu Malkara Şubesi’yle ortaklaşa yürüttüğümüz maket model uçak kursu düzenledik. Derneğimizin esas amaçlarından biri mahallemiz için roman gençlerinin ve kadınlarının sosyal gelişimini sağlayabilmek. Bizim daha iyi eğitim görebilmemizi sağlamak. Derneğimizi 3 ana gruptan oluşturduk. Bunlar spor, gençlik ve burs araştırma grubu, aile sosyal gelişim grubu ve istihdam araştırma grubudur. Biz dernek olarak bugüne kadar mahallemizde 24 lise öğrencisine burs bulduk. Bunun haricinde de 6 üniversite öğrencimize burs vermekteyiz. Ve kendi aramızda da 4 öğrencimiz var. Bunları da kendi bütçelerimizle ayarlıyoruz. Biz bu hizmetleri sizlerin de yardımlarıyla daha da yukarıya taşımak istiyoruz. Eğitim üzerine yoğunlaşacağız. Planladığımız tüm projeleri yaparak başaracağımıza inanıyoruz. Tabi ki kısa bir zamanda 30 öğrenciye burs bulmak kolay değil. Öğrencilerimiz ilk aylıklarını aldı. Mutluyuz ve onun mutluluğunu yaşamaktayız. Ben tüm katılımcılara açılış törenimize katıldığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

13 ÖĞRENCİYE KURS BİTİRME SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Daha sonra sırasıyla Türk Hava Kurumu Malkara Şube Saymanı Üzeyir Kocakır, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, MHP Malkara ilçe Başkanı İbrahim Zilbastı ve Malkara Kent konseyi Başkanı Hasan Akçay selamlama konuşması yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından Türk Hava Kurumu Malkara Şubesi’nce ortaklaşa düzenlenen kursu bitiren 13 öğrenciye ‘Model Uçak Kursu’ kurs bitirme sertifikaları verildi. Dernek önünde topluca çekinilen hatıra fotoğrafının ardından açılış töreni son buldu.

 

Haber / Murat YAYIN