Girişimci kadınlar, Rektör Tabakoğlu'nu ziyaret etti

Trakya Üniversitesi'nin destek olduğu Havsa Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin üyeleri Hülya Tuncer, Emine Öztürk ve Havva Bölge, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret ettile

GÜNDEM 11.12.2019 12:57:00 0
Girişimci kadınlar, Rektör Tabakoğlu

Ziyarette, Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen de hazır bulundu. Havsa Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Hülya Tuncer ile Emine Öztürk ve Havva Bölge, başarı hikayelerini Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile paylaştı. Ziyarette, bir kooperatif kurarak üretime katılmaya ve aile bütçesine katkı sunmaya karar verdiklerini söyleyen girişimci kadınlar, sürecin başından sonuna kadar kendilerine her anlamda destek olan Trakya Üniversitesi’nin ilgili birim ve kişilerine teşekkür ettiler.


"KENDİMİZİ DAHA İSTEKLİ VE GÜÇLÜ HİSSETTİK"

 

Kooperatif fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Kooperatif Başkanı Hülya Tuncer, "Kooperatifin kurulma fikri, beş çayında oluşan bir fikir olarak lanse edildi ancak durum daha farklı. Biz, öncesinde Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bu işe başladık ve bize tahsis edilen alanda satışlarımızı gerçekleştirdik. Devamında arkadaşlarımızla bu işi kooperatif fikrine taşımaya karar verdik. Ticaret Odası bu konunun uzmanı, bizi Trakya Üniversitesi’nin hocalarıyla tanıştırdı. Prof. Dr. Ahmet Atakişi ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir hocalarımız, konu ile ilgilenerek hemen işe koyuldu ve ve bize öncelikle çok verimli bir eğitim imkanı sundu. Bu süreçte, Öğr. Gör. Burak İşçimen hocamız gastronomi konusunda ihtiyacımız olan her şeyi anlattı. Onların sayesinde kendimizi daha istekli ve güçlü hissettik." dedi.  

 

"HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ"

 

Tuncer, "Bugün Trakya Üniversitesi’nin eğitim ve akademik desteği ile kurduğumuz kooperatifimizde her geçen gün daha çok büyüyoruz. Üniversitemizin verdiği eğitimlerden geçerek bugünkü noktaya geldiğimizi söylemek Edirneli olarak bizler için gurur verici. Ürünlerimizi daha önce normal poşet içinde sunarken şimdi kendi logomuzun ve TÜTAGEM’de yapılan analiz sonuçlarının yer aldığı ambalajlar kullanmaya başladık. Trakya Üniversitesi’nin verdiği tüm destekler bizim için çok önemli, bu yüzden sizlere ve hocalarımıza çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.


"BİLİMSEL BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

 

Öğr. Gör. Burak İşçimen de, kadın girişimcilere güç vermek adına her türlü desteği sağladıklarını ifade ederek, "Girişimci kadınlarımız bize geldiğinde içerik oluşturma konusunda yaşadıkları zorluklarda kendilerini uzman diyetisyenlerimizle buluşturduk. Ayrıca TÜTAGEM’den hocalarımızın desteğini alarak ürün analizlerinin hazırlanması yönünde gayretlerimiz oldu. İhtiyaçları olan her konuda, üniversitemizin imkan ve kabiliyetlerini kendilerine sunduk. Girişimcilerimiz, Trakya Üniversitesi’nin destekleri ile hazırladıkları ürünleri hem yurt içinde hem yurt dışında tanıtıyor. Ürettikleri el emeği, yöresel tarhanaları var. Bu tarhananın inovatif bir şekilde müşterilerle buluşması için çalışmalarımız var. Prof. Dr. Ahmet Atakişi Hocamızla birlikte bu konuda bilimsel bir çalışma gerçekleştireceğiz. Yakın zamanda ise ‘Geleneksel Türk Tarhanası ve Edirne’ adlı bir panele imza atmayı düşünüyoruz. Böylece, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde üretilen tarhanaların içeriklerini analiz etmiş ve aynı zamanda Edirne tarhanasını önemli kılan noktaları ortaya çıkarmış olacağız. İnanıyorum ki kadın girişimcilerimiz, Trakya Üniversitesi sayesinde geleceğe güvenle bakabilecek.” şeklinde konuştu.

 

"YERE DAHA GÜÇLÜ BASARAK YOLUNA DEVAM EDİYOR"

 

Prof. Dr. Ahmet Atakişi de, "Kadın girişimcilerimize elimizden geldiğince bu sistemin nasıl oluştuğu, mali işlerle muhasebe işlerinin nasıl yürütüldüğü konusunda eğitimler verdik. Bu eğitimler doğrultusunda kooperatifimiz emin adımlarla, yere daha güçlü basarak yoluna devam ediyor. Burada, eğitimlerde de belirttiğimiz gibi önemli husus çok fazla üretmek değil, satabildiğin kadar üretmek, pazara yönelik üretim yapmak. Kendileriyle yaptığımız görüşmede de bu hususta çalışmalar yürüttüklerini gördük. Bu da verdiğimiz eğitimlerin karşılık bulduğunu göstermesi açısından mutluluk verici.” dedi.

 

"EKONOMİYE KATKIDA BULUNUYORSUNUZ"

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, Havsalı kadınların kurduğu kooperatifin oluşmasında ve güçlenmesinde Trakya Üniversitesi olarak bir nebze de olsa destek sunabilmenin gurur verici olduğunu kaydederek, “Giriştikleri her alanda büyük başarılar elde eden kadınlarımız, girişimcilik konusunda da önemli başarılara imza atıyor. Bu anlamda sizler de kelimenin tam anlamıyla bir başarı abidesisiniz. Yaptığınız çalışmalar hem Edirne hem de bölgemiz açısında oldukça değerli. Yaptığınız bu girişim birçok kadına cesaret vermesi ve rehberlik edecek olması noktasında da değerli. Aynı zamanda kurduğunuz bu kooperatifle ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz. Kooperatifiniz büyüdükçe ihtiyacı olan kadınlarımıza iş imkânı sunan bir işletmeye dönüşerek sosyal ve ekonomik alana yaptığınız katkılar daha fazla olacaktır." dedi. 

 

"TÜTAGEM’İN DE DESTEĞİ YANINIZDA OLACAK"

 

Tabakoğlu, "Üniversitemizin alanında uzman değerli hocaları, ürünün inovatif anlamda geliştirilmesi ve pazarlanması konusunda sizlerin destekçisi olmaya devam edecek. Trakya Üniversitesi olarak aşçılık, işletme, muhasebe, pazarlama gibi konularda sizlere sunduğumuz imkanların yanı sıra ürünlerin analizi için bünyemizdeki TÜTAGEM’in de desteği yanınızda olacak. Edirne tarhanasının bir marka olması, coğrafi işaret alınması için de çalışmalarımızı birlikte sürdürebiliriz. Aynı zamanda bu ürünün hızlı bir şekilde piyasaya sunulması konusunda da çözüm yolları geliştirilmesi için Trakya Üniversitesi olarak desteklerimiz devam edecek. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE