Başkan Yurdakul, o haberle ilgili açıklama yaptı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul geçtiğimiz günlerde basın yayın organlarında yer alan "Malkara'da Metruk Sanılıp Yıkılmak İstenen Ev Harabeye Döndü" başlıklı haber ile ilgili bas?

GÜNDEM 10.12.2019 17:16:00 0
Başkan Yurdakul, o haberle ilgili açıklama yaptı

Yapılan haberde gerçek dışı ithamlarda bulunulduğunu belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Basın yayın organlarında yer alan haberin içeriğinde Malkara Belediyesi hakkında gerçek dışı ithamlarda bulunulmuştur. 16 Ağustos 2010 tarihinde hissedarlardan birinin belediyemize vermiş olduğu dilekçeye istinaden Camiatik Mahallesi, Zincirlihan Sokak No:15’te 321 Ada 1 Parselde bulunan metruk binalarda belediyemizce gerekli incelemeler yapılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 24 Mayıs 2010 tarihinde mevcut 2 adet tek katlı yapının da yıkılacak nitelikte metruk bina olarak tespit edildiği kurulan komisyon tarafından tutanak altına alındığı görülmüş ve dönemin Camiatik Mahalle muhtarı ile hissedarlarına tebliğ edilmiştir. 9 Mayıs 2011 tarihinde anılan adreste kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan tek katlı 1 adet kagir yapı ve yıkıntılar kaldırılarak geçici otopark olarak kullanılmak kaydı ile yıkılmış tutanak altına alınmıştır.” dedi.

 

“HERHANGİ BİR MAL SAHİPLİĞİ BULUNMUYOR”

 

Ulaş Yurdakul, “27 Eylül 2019 tarihinde ilgili taşınmazın hissedarlarından olan N. S. adına kayıtlı metruk yapının bedeli mukabilinde belediyemiz tarafından yıkılmasını talep etmiştir. Yapılan inceleme sonucunda bahse konu taşınmaz ile ilgili belediyemiz tarafından 4 Aralık 2019 tarihi itibari ile herhangi bir yıkım yapılmadığı görülmüştür. İlgili dilekçe üzerine diğer kurumlar ile yapılan yazışmalara istinaden Malkara Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü verilerine göre 19 Haziran 2018 tarihinden sonra yapıda herhangi bir ikametgâhın bulunmadığı, TESKİ ve TREDAŞ tarafından elektrik ve su hizmeti verilmediği yazışmalarla tespit edilmiştir. İmar Kanunu’nun 39. Maddesinde “Genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği valilikçe tespit edilen metruk yapılar ile bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belediye veya valilik tarafından tespit edilen yapıların sahiplerinin adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki adreslerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için belediye veya valilikçe üç gün içinde tebligat yapılır. …” belirtildiği üzere ilçemiz sınırlarında bulunan ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimatlar doğrultusunda belediyemiz ilgili müdürlükleri tarafından metruk yapı ile ilgili hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini sağlamak için gerekli çalışmalar devam etmektedir. Habere konu olan şahısın belirtilen adreste herhangi bir mal sahipliği bulunmadığı gibi resmi kayıtlara göre herhangi bir hakkı yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi. 

 

Haber / Murat YAYIN