ADALET BAKANLIĞI SÖZCÜLÜĞÜ MÜESSESESİ KURULDU

Adalet Bakanlığı kamuoyunun doğru ve sağlıklı şekilde bilgilendirilmesi amacıyla Bakanlık Sözcülüğü müessesesi kurdu. Adalet Bakanlığı Sözcülüğüne Strateji Geliştirme Başkanı

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 10.12.2019 14:29:00 0
ADALET BAKANLIĞI SÖZCÜLÜĞÜ MÜESSESESİ KURULDU

Adalet Bakanlığı bünyesinde, Bakanlığın yürüttüğü faaliyetlerle ilgili kamuoyunun doğru, sağlıklı ve gecikmeksizin bilgilendirilmesi amacıyla Bakanlık Sözcülüğü müessesesi kuruldu. Adalet Bakanlığı, Bakanlık Sözcülüğü müessesi ile anlık bilgi akışını sağlamayı, medyanın ve kamuoyunun doğru bilgiye erişimini etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor. Adalet Bakanlığı Sözcülüğüne Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin getirildi. Çekin, Bakanlığın çalışmaları hakkında, düzenli olarak yazılı ve sözlü açıklamalar yapacak.

2017 yılından bu yana Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini de yürüten Ertuğrul Çekin Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İdari Yargı Hakimi olarak mesleğe başladı ve sırasıyla Ankara İdare Mahkemesi, Danıştay, Adalet Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Kurunda görev yaptı.

Sayın Bakanımızın Asya’nın Kalbi - İstanbul Süreci “Barış, Ortaklık ve Refah” 8. Bakanlar Konferansı’na katılımı, 9 Aralık 2019

Sayın Bakanımız 9 Aralık 2019 tarihinde Asya’nın Kalbi - İstanbul Süreci “Barış, Ortaklık ve Refah” 8. Bakanlar Konferansı’na katıldı.

Sayın Bakanımız Konferansta yaptığı konuşmada Afganistan’ın barış, istikrar ve refahı için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğimizi vurguladı.

Sayın Bakanımız önümüzdeki dönemde eş başkanlığı üstlenecek Tacikistan’a da başarılar diledi.

Aynı gün Sayın Bakanımız İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’le bir araya geldi.

Görüşmede, ikili ilişkilerimiz ve başta Suriye olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı.