Atatürk'ün hatırası Atatürk Evi'nde yaşatılacak 

Ergene Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında düzenlenen Ergene Atatürk Evi'nin temel atma töreni düzenlendi. 

GÜNDEM 9.12.2019 13:58:00 0
Atatürk

Törenin açılışında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bir konuşma yaptı. Albayrak, "Ata'mızın en büyük eseri olan Cumhuriyet'imizi yaşatmak ve yükselen yeni nesle emanet etmek bize düşen en büyük görevdir. Bu inançla Atatürk ilke ve devrimlerini yeni nesle anlatmaya devam edeceğiz. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün eserlerini, fikirlerini ve hatırasını yaşatmak adına Ergene Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle "Atatürk Evi" inşa edilecek olmasını da son derece anlamlı buluyorum." ifadelerini kullandı.

 

"TARİHE YÖN VERMİŞ BİR LİDER"

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'nin kalbi olduğunu kaydeden Başkan Albayrak, "Ergene Atatürk Evi'nin temel atma töreni dolayısıyla bir araya geldiğimiz böylesine anlamlı bir günde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Milli Mücadelenin Büyük Başkomutanı, yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, eşsiz dehasıyla tarihe yön vermiş büyük bir liderdir. Bizler Cumhuriyet nesilleri olarak bugün sahip olduğumuz tüm kazanımları Atatürk'e ve silah arkadaşlarına borçluyuz." şeklinde konuştu. 

 

"ÇORLU ATATÜRK EVİ'NİN DE TEMELİNİ ATTIK" 

 

Atatürk Evi'nin; Ata'mıza olan sevgimizi, vefamızı ve bağlılığımızı simgeleyeceğini ifade eden Albayrak, "Gençlerimiz ve çocuklarımız, Atatürk'ün hayatını, ilke ve devrimlerini daha iyi öğrenecek ve özümseyecektir. Atatürk'ün hatırasını yaşatma konusundaki duyarlılıklarından dolayı Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel'i, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'i ve projede emeği geçen herkesi en içten duygularımla tebrik ediyorum. 10 Kasım tarihinde Çorlu Belediyemiz tarafından inşa edilen Çorlu Atatürk Evi'nin de temelini attık. Tekirdağ, tarihe saygılı bir anlayışla Ata'mızın mirasına sahip çıkıyor. Bu durum hepimiz için gurur ve mutluluk kaynağıdır." dedi. Başkan Albayrak konuşmasını "Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını sevgi ve saygıyla anıyor, bu anlamlı projenin Ergene ilçemize ve Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

 

BAŞARILI ASİL PROJELER ARASINDA 1'İNCİ OLDU

 

Açılış konuşmalarının ardından Protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesiyle Ergene Atatürk Evi'nin temeli atıldı. Atatürk'ün yaşadığı evin bir benzerini vatandaşlarla buluşturacak olan Ergene Atatürk Evi aynı zamanda Rumeli ev tipini de yaşatacak. Atatürk'ün hayatı, eğitim ve gençlik yılları ile askeri dönem ve sivil hayatını da anlatmayı hedefleyen Ergene Atatürk Evi projesi Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2019 yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Başarılı Asil Projeler arasında birinci seçildi. Törene; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşcı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Buse SERİN