İmar ücretlerinde indirim yapıldı

Kapaklı Belediyesi 2020 Mali Yılı Ücrete Tabi İşler Tarifesi kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ücretlendirme tarifesinde indirim yapıldı.

GÜNDEM 9.12.2019 11:24:00 0
İmar ücretlerinde indirim yapıldı

Kapaklı Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısında alınan 172. numaralı meclis kararı ile, kat irtifakı tasdik ücreti, tevhit işlem ücreti, imar durumu ücreti, numaralama ücreti, yol işgal ücreti, imar parsellerinde tevhit-ifraz-yola terk-yolda ihdas işlemlerinin bir arada olması halinde alınacak işlem ücreti, projede bağımsız bölüm tadilatı yapılması halinde muayene ücretleri, imar uygulaması ücreti, yol harcamalarına katılım ücreti, yapı kullanma izni belgesi için muayene ücretleri yenilendi. 

 

"ÖNEMLİ GELİR KAYNAKLARI"

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediye gelirlerinin önemli kalemlerinden olan bu ücretlerde indirime gidilmesinin, Kapaklı'daki kentleşmenin  canlanması  açısından gerekli olduğunu kaydederek, “Belediyeler açısından bu ücretler önemli gelir kaynakları.Ancak Kapaklı Belediyesi olarak biz üzerimize düşen görevi yaptık, gereken indirimleri  meclisimiz ile birlikte karar alarak uygulamaya geçirdik. Beklemek yerine, fedakarlık yapıyoruz. Bölgemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza ve yeni inşaat yapacak  olan vatandaşlarımıza  hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Çetin, konu hakkında detayı bilgi almak isteyen vatandaşların  444 80 59 'dan  İmar ve Şehircilik Müdürlüğünü arayabileceğini ya da Kapaklı Belediyesi'nin www.kapakli.bel.tr internet adresinden ulaşabileceğini belirtti. 

 

Haber / Ozan URTEKİN