BAKAN GÜL, "BU CANİNİN HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, üniversite öğrencisi Ceren Özdemir cinayetinin tüm yönleriyle soruşturulduğunu belirtti. Bakan Gül, "Bu caninin en ağır cezayı almasını ve hak ettiği cezayı alacaÄ

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 9.12.2019 11:15:00 0
BAKAN GÜL,

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çağlayan Adalet Sarayında düzenlenen Adalet Bölge Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Gül, Başsavcılığın Ceren Özdemir cinayetini tüm yönleriyle soruşturmak için çalışma başlattığını belirterek, “Adli yönden tüm süreç büyük bir titizlikle takip edilmektedir. Tutuklamaya sevk edilmiştir, mahkemece tutuklanmıştır. Bu caninin en ağır cezayı almasını ve hak ettiği cezayı alacağına da inancımız tamdır. Yargı bu konuda hak ettiği cezayı verecektir.” dedi.

Adalet Bakanı Gül, konuyla ilgili Bakanlığın idari yönden de bir soruşturma başlattığını vurgulayarak, “İdari soruşturma yapılmıştır. Açığa ayrılması, firarıyla ilgili tüm yönleri titizlikle soruşturulmaktadır. Bu konuda da mevzuata aykırı bir durum var mı ya da herhangi farklı bir ihmal ya da mevzuata aykırılık söz konusu, bu yönleriyle incelenmekte. Hem Başsavcılığımız hem Bakanlığımız idari ve adli yönden tüm yönleriyle soruşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.

"Açık cezaevleri konusunda düzenleme olacak mı?" sorusunu da yanıtlayan Bakan Gül, bu konunun parlamentonun takdirinde olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.