Birliktelik mesajı verdiler

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan ve İYİ Parti Malkara İlÃ

GÜNDEM 8.12.2019 12:00:00 0
Birliktelik mesajı verdiler

İYİ Parti Malkara İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen ortak basın açıklamasına, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, İYİ Parti Malkara İlçe Başkanı Şencan Pakalpakçıl, Belediye Başkan Yardımcıları Ersin Kaçar, Mustafa Özer, Malkara Belediye Meclis Üyeleri, CHP ve İYİ Parti Malkara Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer katıldı.

 

‘AYNI BİRLİKTELİK VE AYNI HEYECANLA MALKARA’DA GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

 

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan ve aynı birliktelikle, aynı heyecanla Malkara’da görev yapmaya devam edeceklerini belirten İYİ Parti Malkara İlçe Başkanı Şencan Pakalpakçıl “Partiden meclis üyesi olan arkadaşlarımızın tekrar İYİ Parti’ye dönmesi üzerine toplandık. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti genel merkezi genel başkanları bir karar aldılar ve seçime ittifakla girdik. Bu ittifakın adı ‘Millet İttifakıydı, tüm Türkiye genelinde uygulandı. Biz de Malkara’da CHP ile ittifak halinde seçime girdik. Bizim 6 arkadaşımız o dönemde İYİ Parti’den istifa ederek CHP üyesi oldular. Ve bu şekilde seçime girdik. Bu arkadaşlarımızın 4 tanesi seçildi görev yapıyordu. 2 arkadaşımız da dışarıda kaldı. Şimdi genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Malkara’da da bu arkadaşlarımız CHP’den istifa edip tekrar İYİ Parti meclis üyesi olarak görevlerine devam edecekler. Bunun altında herhangi bir şey aramayalım. Bu olması gereken herkesin bildiği bir olay, çünkü millet ittifakı çıkarlara dayalı bir ittifak olmadığı için hizmet anlayışı olduğu için biz bunu bugün gerçekleştireceğiz ve hizmete bundan sonra devam edeceğiz, bunda hiçbir şey yok. Çünkü bizler 31 Mart seçimlerinde CHP ilçe başkanımla bütün mahalleleri dolaşırken Malkara halkına şöyle bir söz verdik. Dedik ki ‘önümüzdeki dönemde Malkara’yı CHP’li arkadaşlar ile İYİ Partili arkadaşlar birlikte yönetecekler’. Çok şükür Malkara halkı da bizlere teveccühü gösterdi, bizi seçti ve arkadaşlarımız bu şekilde 8 aydır görev yapıyorlardı. Bugünden itibaren görevlerine tekrar kesinlikle devam edeceklerdir. Aynı birliktelik ve aynı heyecanla Malkara’da görev yapmaya devam edeceğiz.” dedi.        

 

‘HİÇ KİMSENİN ZERRE KADAR ŞÜPHESİ OLMASIN’

 

Bu sürecin her iki parti için hayırlı olmasını temenni eden CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan da, “Bir seçim süreci, bir yerel seçim süreci yaşadık. Genel merkezlerimizin aldığı karar doğrultusunda bir ittifak sağlandı. Bizler de Malkara’da İYİ Parti’yle ittifak yaptık. Tekirdağ’ın en şanslı ilçelerinden biriydik, en sorunsuz ilçelerinden biriydik. Bu süreci çok iyi götürdüğümüze inanıyorum. Yine aramızda herhangi sıkıntı, sorun, problem yoktur. Bu genel merkezlerce alınmış bir karardır. Bizler de bunu bugün uygulamak için buradayız. Meclis üyesi arkadaşlar son derece uyumlu bir şekilde çalışıyorlardı ve çalışmaya devam edecekler. Ben bu sürecin her iki parti için hayırlı olmasını öncelikle Malkaramız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki günlerde yine birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devan edeceğimizden hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” dedi. 

 

‘MALKARA’YI AYAĞA KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

 

Yapılan ortak basın toplantısında konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise; “31 Mart’ta millet ittifakı ile İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçime girdik ve Malkara’yı birlikte yöneteceğiz dedik. Grup toplantılarını ve belediyenin yönetim şeklini hep beraber dizayn ederek Malkara’mız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Seçilen arkadaşlarımız belli bir süre sonra tekrar kendi partisinde siyaset yapmaya devam edeceği seçimlerden önce konuşulan bir konuydu. Bu şekilde bir protokol yapılmıştı. Belediyenin idari ve meclis anlamında herhangi bir değişiklik olacak bir konu değil. Biz İYİ Parti ile ittifak halinde Malkara’nın çıkarları ve kentimizin ortak çıkarları noktasında hizmet etmeye devam edeceğiz. Grup toplantılarını her iki parti olarak birlikte yapıyoruz, birlikte organize ediyoruz ve kararlarımızı ortak alıyoruz. Listede olan ve seçilemeyen meclis üyelerimizi de toplantılarımıza davet ediyoruz onların meclis gündemiyle ilgili fikirlerini alıyoruz. Ben seçimde emeği geçen milletvekillerime, il başkanlarıma, ilçe başkanlarıma, hem de bizimle birlikte mücadele eden tüm yol arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda zor günlerden geçiyoruz. Benimde 2. dönem belediye başkanlığım. Bu kadar zorlandığım bir dönem hatırlamıyorum. Hem devlet kurumları hem de vatandaş olarak ekonomik olarak zorluklar altında işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte hepimiz elimizden geleni yaparak üretime destek olacak yeni projeler ile birlikte Malkara’yı ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. İnşallah bu hedefimize ulaşırız. Vekilimizden de yeni yasa ile ilgili bir taslak varsa bu taslak hakkında bilgi almak isteriz. Yerel Yönetim yasası hakkında geleceğe dair umutlarımız var. İnşallah umutlarımız gerçeğe dönüşür. Biz hem iktidar partisine hem de muhalefet partilerine belediye olarak bu taslakla ilgili görüş önerilerimizi sunduk. Umuyorum ki bunlarda dikkate alınır. Türkiye’de yasal düzenleme ile belediyelerin ödeneklerin arttırıldığı daha güzel bir ortamda hemşehrilerimize hizmet ederiz. Yeni yasayı da hükümetten sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. 

 

‘7/24 MALKARA’NIN MENFAATLERİ İÇİN BAŞKANIMIZIN EMRİNDEYİZ’

 

Milletin sözünü dinlediklerini söyleyen İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Bizim yapmamız gereken milletin sözünü dinlememizdi. Çok şükür siyasetinin alışık olmadığı bir sistemi biz tabana yayma noktasında bir ittifak çalışması yaptık. İttifak ruhunun çok güzel idrak eden ve ilçelerimizin en başında gelen belki de Türkiye’nin diğer ilçelerine de örnek olabilecek noktada yapılan yer Malkara ilçemiz oldu. Biz milletin sözünü dinledik. Milletin isteğini yapmak için bu göreve kendimizi amade ettik. Millet bunu istedi. Malkara’da bu şekilde çalışmayı gerçekleştirdik. Çok şükür bunun meyvelerini de görüyoruz. Bizlere düşen görev hem milletvekilim burada hem de il başkanı olarak biz o gün de söyledik. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. 7/24 Malkara’nın menfaatleri için başkanımızın emrindeyiz. Mücadelesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kesinlikle art niyet aranmasın. Bu olması gereken bir çalışmaydı.” dedi.    

 

‘İTTİFAKIMIZ DOSTANE BAŞLADI DOSTANE DEVAM EDİYOR’

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan da, “Sayın başkanımızla ne konuştuysak harfiyen yerine geldi. Şimdi o kadar güzel sözler söylendi ki Türkiye’de belki de en iyi birliktelik Malkara’da oldu. CHP ilçe başkanım, belediye başkanım, bizim ilçe başkanımız ne söylendiyse sözlerinin harfiyen arkalarında durdular. Diğer ilçelerde diğer yerlerde bunlar olmadı. Açık ve net söylüyorum. İttifakımız dostane başladı dostane devam ediyor. Partimizin üyeleri her ne kadar ayrılsa da meclis üyesi arkadaşlarım her zaman başkanımızın emrinde. Her zaman ortaklığımız devam ediyor. İlk günde nasıl başladıysak öyle devam etmesi ben canı gönülden istiyorum ve tüm arkadaşlarım da aynı şekilde istiyor. İttifak olayımız şuanda da devam ediyor. Biz Ankara’da CHP’nin önergelerine biz destek veriyoruz, oy veriyoruz. Bizim verdiğimiz önergelerde de CHP kayıtsız şartsız bize destek veriyor. Bu ortaklık ne zamana kadar devam edecek derseniz Türkiye Cumhuriyeti parlamenter sisteme dönene kadar devam edecek. Bu konuda iki genel başkan karar almıştır ve devam da ettiriyorlar. Bu saatten sonra hem CHP hem de İYİ Parti ittifakları devam edecek. Biz kesinlikle beyin olarak ayrılmıyoruz” dedi. İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan konuşmasına Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un sorduğu bir soru üzerine devam ederek açıklamalarda bulundu.  Yapılan konuşmaların ardından Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un sorulan soruları cevaplandırması ile basın açıklaması son buldu. 

 

Haber / Murat YAYIN