Not bırakarak intihar etti 

49 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında üç gün gözaltına kaldıktan sonra önceki gün çıkarıldığı Çerkezköy Adliyesi'nde Soruşturma Savcılığı tarafı

GÜNDEM 6.12.2019 16:14:00 0
Not bırakarak intihar etti 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Tekirdağ merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan Güven Yıldırım, Karaağaç Mahallesi’ndeki evinin kömürlüğünde intihar etti. 

 

“SUÇSUZUM” NOTU BIRAKTI

 

Tekirdağ merkezli 3 ilde polis tarafından düzenlenen operasyonda, hasta olmayanlara ilaç yazarak ve rapor düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) 5 milyon liranın üzerinde zarara uğrattığı tespit edilen, aralarında doktor ve hastane çalışanlarının da bulunduğu 49 şüpheli arasında yer alan 46 yaşındaki üç çocuk babası Güven Yıldırım, üç günlük gözaltı süresinin ardından savcılık tarafından hafif kusurlu olduğu belirlenerek Perşembe günü serbest bırakıldı. İddiaya göre beyninden de rahatsızlığı bulunan Yıldırım, akşam saatlerinde Kapaklı Karaağaç Mahallesi Ekin Sokak No:16’daki evine geldi. Bunalıma giren Yıldırım iddiaya göre evin yan tarafında bulunan kömürlüğe giderek intihar etti. Bir süre sonra Yıldırım’dan haber alamayan yakınları kömürlükte Yıldırım’ın cansız bedeni ile karşılaşınca durumu hemen jandarma ve 112 ekiplerine bildirdi. Ekiplerin yaptığı incelemede Yıldırım’ın hayatını kaybettiği belirlenirken, Yıldırım’ın üzerinde not bulundu. ‘Ben suçsuzum. Bugüne kadar onurum ve gururumla yaşadım. Gururumla ölüyorum’ notu bırakarak intihar ettiği öğrenilen Yıldırım’ın naaşı ilk incelemenin ardından soruşturmanın odağındaki Çerkezköy Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, savcının burada yaptığı ön otopsinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Güven Yıldırım’ın intiharının arkasındaki nedenleri araştırıyor. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ