Çorlu'daki faaliyetler bilgilendirme sunumu ile aktarıldı

Çorlu Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce, Çorlu Belediyesi ile kurum ve kuruluşla

GÜNDEM 6.12.2019 12:52:00 0
Çorlu

Toplantı, Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. 

 

ALINAN KARARLAR

 

Yılın son meclis toplantısında, sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Diğer alınan kararlar ise şu şekilde, Zabıta personeline ödenecek olan maktu mesai ücretinin tespiti konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara yardım yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Çorlu için kent teması belirlenmesi konusunun görüşülmek üzere Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nca oluşturulan Çocuk Meclisi Yönetmeliği konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Türkgücü Mahallesi’ndeki bir parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz devri hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün Şeyhsinan Mahallesi’ndeki bir parseli tahsis etme talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

RAPOR MADDELERİ TEK TEK OYLANDI

 

Nusratiye Mahallesi’ndeki bir parselde yapılan tapu tescil hatasının düzeltilmesi için muvafakat verilmesi hususunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda; Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ücret tarifesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Ücret tarifesinde düzeltme yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Birimler arası ödenek aktarması yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu raporu Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından Meclis’e okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi. İçişleri Komisyonu raporu Meclis Üyesi Oya Asıl Güney tarafından Meclis’e okundu ve rapor maddeleri tek tek oylandı. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından meclise okundu ve rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE