Çerkezköy Meclisi yılın son toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi 2019 yılının son meclis toplantısını dün yaptı. Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapılan toplantıda 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağl

GÜNDEM 4.12.2019 15:26:00 0
Çerkezköy Meclisi yılın son toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile meclis üyeleri Mahmut Göçmez, Gökay Keleşoğlu, Koray Önsel ve Ömer Güner’in katılmadığı toplantıda ilk olarak plan değişikliğiyle ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda, söz konusu planlama çalışması ile donatı alanları genel başlığı altındaki kullanımlarda herhangi bir yüzölçümü azalması yapılmadığı, ihtiyaca göre fonksiyon dönüşümleri ya da yer değişiklikleri yapıldığı belirtilerek, bunun yanında bisiklet yol ağı tasarımının geçtiğimiz aylarda alınan meclis kararına müteakiben devam ettirildiği kaydedildi. 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Komisyon tarafından yapılan inceleme neticesinde; yapılan değişiklikle bisiklet yol ağının Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 24.maddesinin ‘Uygulama İmar Planları’ başlığı altında belirtilen ‘Uygulama imar planlarında yaya ve bisiklet yolları ile bisiklet park yerleri uygulama ilkeleri geliştirilmesi esastır’ maddesine istinaden oluşturulduğu, bisiklet kullanımına teşvik edici bir uygulama olacağı ve hem bisiklet ağının hem de donatı değişikliklerinin insan ve çevre sağlığı açısından olumlu sonuçlar doğuracağı düşünülerek oybirliği ile kabul edildiği belirtildi. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı mecliste de oybirliği ile kabul edildi. 

 

KİRADAN MUAF TUTULDU

 

Toplantının son gündem maddesinde de Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin kira ihalesi hakkındaki talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon tarafından yapılan inceleme sonunda, kamu yararı taşıyan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin talebi uygun görülerek, Amfi Tiyatro altında bulunan belediyeye ait 1431 ada 1 parselde bulunan 9 ve 10 no’lu bağımsız bölümlerinin kamu yararı taşıyan dernek statüsünde olduğu için kiradan muaf tutulması talebinin Dilek Köksal, Cengiz Memiş, Memet Kar’ın ‘evet’, Hüseyin Karaca ve Mikail Çelik’in ‘hayır oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildiği belirtildi. ‘Hayır’ oyu kullananların gerekçesi ise “tüm kamu yararı taşıyan derneklerin araştırılarak hepsine aynı yardımın yapılması, tek bir derneğe yardım yapılmaması’ olarak açıklandı. Komisyonun tavsiye niteliğindeki kararı AK Parti grubunun red ve MHP’li Meclis Üyesi Habip Çelik’in çekimser oyuna karşılık CHP grubu ve İYİ Parti Meclis Üyesi Dilek Köksal’ın oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi. 

 

2019 YILI SIKINTILI BİR YIL OLDU

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş, “Bu toplantımız 2019 yılının son meclis toplantısıydı. 2019 yılı gerçekten ülkemiz için sıkıntılı bir yıl oldu. Üst üste gelen zamlarla ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz gibi maalesef şehit haberleri ve kadın cinayetleriyle de yüreklerimiz dağlandı. Ben şahsım ve belediye başkanımız adına Çerkezköylü hemşehrilerimiz ve ülkemiz için sağlıklı, mutlu, ekonomik olarak refah, şehit haberleri ve kadın cinayetleri duymadığımız bir 2020 yılı diliyorum” dedi. 2020 yılının ilk meclis toplantısının 3 Ocak 2020 Cuma günü saat 15:00’da yapılacağı ifade edildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU