Pera Pastaneleri, minik misafirlerini ağırladı

Müjgan Serkan Karagöz Anaokulu öğrencileri, Pera Villa Pastaneleri'nin üretim tesisini ziyaret ederek, üretim aşamalarını gördüler. Pasta ustası, börek ustası ve baklava ustasının yanlarına giderek yapÄ?

GÜNDEM 4.12.2019 13:03:00 0
Pera Pastaneleri, minik misafirlerini ağırladı

Müjgan Serkan Karagöz Anaokulu 5-6 yaş öğrencileri; Okul Müdürü Çiğdem Aşık, öğretmenleri ve hayırsever Serkan-Müjgan Karagöz çifti ile birlikte dün saat 10.00'da Pera Villa Pastaneleri'nin üretim tesisini ziyaret ederek, ürünlerin yapım aşamasını gördüler. 

 

USTALARA SORULAR SORDULAR

 

Öğretmenleri eşliğinde ilk olarak galoş ve bonelerini takarak mutfağa giren minikler, gıda üretim tesislerinde hijyenin çok önemli olduğunu öğrendiler. Daha sonra sırasıyla pasta ustası, börek ustası ve baklava ustasının yanına giden minikler, üretim aşamalarını izleyerek ustalara sorular sordular. İlk defa gıda üretim tesisine gelen minikler, heyecanlı bir şekilde ustaları izlediler.

 

"YAPIM AŞAMALARINI GÖSTERDİK"

 

Müjgan Karagöz, "Sosyal Sorumluluk Projesi adı altında Pera Pastanesi ile ortak düzenlemiş olduğumuz etkinlik kapsamında okulumuz 5-6 yaş öğrencilerimizi üretim tesisine getirerek pasta, börek ve baklava yapım aşamalarını gösterdik. Bize işyerini açan Şahin Aktürk’e teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok temiz bir yer ve hijyene çok önem veriliyor. Buraya gelmeden önce gıda üretim tesislerinin çalışma şartlarını merak ediyorduk, endişelerimiz vardı. Ancak Pera Villa Pastaneleri'nde hijyene çok önem veriliyor." şeklinde konuştu.  Okul Müdürü Çiğdem Aşık da, "Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek ve onlara mesleklerin nasıl olduğunu göstermek, yaparak ve yaşayarak deneyimlemelerini sağlamak amaçlı böyle bir sosyal sorumluluk projemiz var. Çocuklarımızın 'pasta ustası, börek ustası ne iş yapar? Nasıl çalışır?' gibi soru işaretlerini gidererek bunları görmelerini ve deneyimlemelerini sağladık." dedi.

 

GÜNÜN ANISINA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER

 

Minikler, üretim tesisini gezdikten sonra ustalara ve çalışanlara kolay gelsin diyerek mutfaktan ayrıldılar. Daha sonra, Pera Villa Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk tarafından miniklere pasta ve meyve suyu ikram edildi. Çok keyifli bir gün geçiren ve ustaların el çevikliğiyle yaptıkları işlerden etkilenen minikler, öğretmenleri ile beraber günün anısına üretim tesisinin önünde fotoğraf çekildiler. Proje kapsamında bugün de bir başka 5-6 yaş öğrenci grubu Pera Pastaneleri’nin üretim tesisini ziyaret edecek. 

 

Haber / Buse SERİN