Çetin: Her zaman yanınızda ve emrinizdeyiz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma töreninde konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, engelsiz bir Türkiye istediklerini söyledi. KapaklÄ

GÜNDEM 3.12.2019 16:13:00 0
Çetin: Her zaman yanınızda ve emrinizdeyiz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla saat 13:30’da Kapaklı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. 

 

DUYARLI OLMALARI ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Törende konuşan Hayati Çakan, engelsiz bir Türkiye istediklerini ifade ederek, bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Çakan, son dönemlerde çoğu yerde sağlık kurulu raporları üzerinde oyun oynandığını, yüksek paralar karşılığında engelli olmayanlara raporlar temin edildiğini ve bu yolla emekli bile olanları duydukça üzüntü yaşadıklarını belirtti. Bu rüşvetçi ve fırsatçılar yüzünden engellilerin mağdur olduğunu kaydeden Çakan, “Engelliler Günün de tüm topluma engellerin kaldırılması için duyarlı olmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi. 

 

“HER SAĞLIKLI İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

 

Dernek üyelerinden Muhammed Uygur’un  “Bizler Engelliyiz” isimli şiiri okumasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de konuşma yaptı. Bugünün engelliler için farkındalık günü olduğunu ifade eden Çetin, “Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Asıl olan gönüllerin engelli olmamasıdır” dedi. Ülkemizde son 15 yılda önemli atılımlar yapıldığını kaydeden Çetin, “Bunları daha fazla ileriye götürüp sesimizi daha da fazla duyurmamız gerekiyor” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir proje yapıp engelli vatandaşların hayatlarını, yaşadıkları zorlukları çocuklara tanıtmak istediklerini dile getiren Başkan Çetin, Pınar Bulvarı’nda çalışma yaptıklarını ve bununla alakalı komisyon kurduklarını söyledi. ‘Hem vatandaşa hem esnafa hem de Kapaklı’ya değer katacak bir yapıyı nasıl ortaya koyabiliriz’ diye çalıştıklarını söyleyen Çetin, engelli vatandaşların da komisyonda olması gerektiğini kaydetti. 

 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

 

Sokaklarda engelsiz bir yaşamın sağlanabilmesi için çalışmaları gerektiğini söyleyen Başkan Çetin, Kapaklı Belediyesi’nin her zaman engellilerin yanında, onların emrinde olduğunu ifade etti. Çetin, “Her anlamda engelli vatandaşlarımızla beraber olacağız” dedi. Saat 13.30’da düzenlenen çelenk sunma törenine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

 

Haber / Emre BOZ