Engelli Yaşam Evi'nin temeli 2020'de atılıyor

Kapaklı Belediyesi tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kahvaltı programı organize edildi. Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Bu dönemde 2020 yılı büt

GÜNDEM 3.12.2019 13:25:00 0
Engelli Yaşam Evi

Kahvaltı programı dün saat 10.00'da Kapaklı Business Cafe'de düzenlendi. Programa, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve şube yönetimi, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye personelleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Kahvaltı programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

 

"ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"

 

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, "Engelsiz bir Türkiye istiyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bizlere bu imkanı sağlayan Kapaklı Belediyemize, başta başkanımız Mustafa Çetin ve tüm belediye personellerine böyle anlamlı bir günde sizlerle bizleri yalnız bırakmadığı için yönetimim ve şahsım adıma sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.  

 

“BAZI DEĞERLERİ DAHA İYİ ANLAMAMIZ AÇISINDAN BİR İŞARET OLDU”

 

Çakan'ın konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Çetin, konuşmasının başında İstiklal Marşı'nın yüksek sesle okunmamasına tepki göstererek, "Biraz önce bir olay yaşadık. Bir anda çocukluğuma gittim. Biz okul bahçelerinde İstiklal Marşımızı çok yüksek sesle okurduk ancak teknoloji ile beraber bazı alışkanlıklarımız maalesef köreliyor. Körelen nedir? Yüksek sesle okumamız gereken İstiklal Marşı’nı biz sadece dudaklarımızla mırıldayarak okuduk. İstiklal Marşımızı kendi doğal akışında okumamız gerektiğinde bazı alışkanlıkların bizde nasıl yaralar açtığını maalesef bugün yine gördük. Çünkü insanoğlu kolaya daha çabuk alışıyor. İşte bugün aslında bakarsanız böyle bir günde engelliler gününde bazı değerleri daha iyi anlamamız açısından güzel bir işaret oldu bu” dedi. 

 

"ASLA YETERLİ DEĞİL"

 

Avrupa’da eğitim gördüğünü söyleyen Çetin “Dünyada engelliler ile ilgili 90'lı yıllarda uygulanan birçok metodu, birçok kolaylığı, onlara yönelik sağlanan sosyal imkanları imrenerek izlerdim. Hamdolsun son 15 yılda ülkemizde de engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan yatırımlar ve iyileştirmeler göğsümüzü kabarttı. Yeterli mi? Asla yeterli değil. Çok daha fazlasına ihtiyacımız olduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı. 

 

"BİZ HEP YANLARINDA OLDUK"

 

Toplum olarak bu konuda bilincimizin artması gerektiğini kaydeden Çetin "Bugün aslında bakarsanız yaptığımız bu etkinlik ile sadece farkındalık ortaya koymak ve engelli vatandaşların ve ailelerinin hepsinin yanında olduğumuzu ifade etmek için bir aradayız. İlçemizde önemli sayıda engelli kardeşimiz var, vatandaşımız var. Bu konuda dernek başkanımız geçmiş dönemden beri şahidim, büyükşehire defalarca gittiler. Biz de hep yanlarında olduk. Bu dönemde 2020 yılı bütçesi oluştururken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da onayıyla beraber inşallah geçmiş dönem projesi hazırlanmış olan Engelli Yaşam Evi'nin 2020 yılında temelini atıp sizlere hizmete kavuşturacağız. Bu konuda büyükşehir belediye başkanımız da duyarlı. Bunu ilçemize kazandırmak için o da bizimle aynı görüşte aynı düşüncede. Umarım Kapaklı'da birlik beraberlik içinde engelli kardeşlerimizle daha fazla birlikte oluruz, onların sosyal hayatın içindeki ihtiyaçlarını karşılamak için hep beraber çözümler üretiriz. Ben Kapaklı Belediye Başkanı olarak bu konuda çok samimiyetle söylüyorum, elimizden gelen ne varsa, hangi konuda çalışmamız gerekiyorsa hem sosyal hem kültürel birçok etkinlikte onlarla birlikte olmaya hazır olduğumu ifade ediyorum." şeklinde konuştu.  

 

Haber / Buse SERİN