Bakan Varank, sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Marmara Bölge toplantısının ardından Ergene Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bazı firmaları ziyaret et

GÜNDEM 30.11.2019 15:32:00 0
Bakan Varank, sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulundu

Bakan Varank'a sanayi kuruluşlarına yönelik ziyaretinde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel ile Çiğdem Koncagül ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle eşlik etti. 

TEŞVİK KAPSAMINA ALINDI

İlk olarak Ergene 1 OSB'ye giden Varank, burada alüminyum kompozit levha, biyet ve profil üreten Sistem Alüminyum A.Ş. ile askeri ve stratejik teknik tekstil ürünleri üreten Öztek Tekstil Terbiye San. ve Tic. AŞ'yi gezerek bu tesislerdeki çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Savunma sanayisine tekstil ürünleri üreten firmada çelik yelek, kumaş gibi ürünleri yakından inceleyen Bakan Varank, tekstil sektörünün talebi üzerine ikinci el makinelerle yapılan yatırımların da teşvik kapsamına alındığını kaydetti. 

 

 

“TEKSTİLDE GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ”

Sanayicilerin ikinci el makinelerle daha çok yatırım yapabildiğini kaydeden Varank, Türkiye’nin geleneksel olarak tekstilde güçlü bir ülke olduğunu, bu gücü daha katma değerli bir şekilde devam ettireceklerini söyledi. Ergene 2 OSB'de faaliyet gösteren Gülle Tekstil’i ziyaret eden ve fabrikadaki çalışmaları TİM Başkanı İsmail Gülle eşliğinde inceleyen Bakan Varank, ardından da Continental Confectionery Company firmasının üretim merkezini gezerek buradaki çalışmalarla ilgili Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’den bilgi aldı.

DOMATES VE BİRER SERASINI GEZDİ

Bakan Varank, Can Tekstil firmasının tekstil için kurdukları enerji santrallerinin atık ısısıyla kurdukları domates ve biber serasını gezdi. Bakan Varank’a firma ile ilgili bilgiler veren Can Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Can, 110 dönüm arazi üzerinde tarım yapıldığını ifade ederek  “110 dönüm arazi üzerinde tarımsal üretim yapmaktayız. Burada, domates ve biber üretimi yapıyoruz. Yılda dönümde 55 ton ürün almaktayız” dedi.

 

 

TEKSTİL FABRİKASININ ÇOK ÖTESİNDE

Burasının tekstil fabrikasının çok ötesinde olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da “Sanayiciliğe tekstille başlamışlar ama buradaki enerji tesisinden arta kalan sıcak havayı kurdukları bir serada kullanıyorlar. Burada ülkemizin medar-ı iftiharı bir serayı hayata geçirmişler, domates, biber üretiyorlar. Sağlıklı doğal ürünler üretiyorlar” dedi. 

“HİÇBİR ÇIKTIMIZI İSRAF ETMEMEMİZ LAZIM”

Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın sıfır atık projesine çok önem verdiğini kaydeden Varank “Bizim hiçbir çıktımızı israf etmememiz lazım. Bir enerji tesisinden açığa çıkan sıcaklıkla böyle seralar oluşturulabilir ve ülkemizin hem tarımına hem de ekonomisine katkı sağlanabilir” ifadelerini kullandı. 

ÇERKEZKÖY’DEKİ SANAYİ KURULUŞLARINI DA ZİYARET ETTİ

Bakan Varank, Ergene’deki ziyaretlerinin ardından saat 21:30 sıralarında Çerkezköy’e gelerek buradaki bazı sanayi kuruluşlarını da ziyaret etti. İlk olarak Koç Şirketler Grubu'na bağlı Arçelik Fabrikası'nı ziyaret eden Bakan Varank,  Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk’ten çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Tesisi gezen Varank, gece vardiyasında çalışan işçilerle de bir araya geldi. Beraberindekilerle birlikte daha sonra ilaç sanayisinde faaliyet gösteren Pharmactive İlaç ve Koçak Farma firmalarının üretim merkezlerini gezen Varank, ziyaretlerini Hema Endüstri ile sürdürdü. Hema Endüstri tesisini gezerek incelemelerde bulunan Bakan Varank, son olarak beyaz eşya üreticisi BSH Ev Aletleri firmasının bölgedeki fabrikasını ziyaret etti ve çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Bakan Varank’a Çerkezköy’deki incelemelerinde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de eşlik etti. Bakan Varank, gecenin geç saatlerine kadar süren incelemelerinin ardından Çerkezköy’den ayrıldı.

Haber / Emre BOZ