Fen Edebiyat Fakültesi'nin 12. kuruluş yıldönümü kutlandı

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin 12. kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

GÜNDEM 1.12.2019 12:00:00 0
Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanında düzenlenen kutlama etkinliğine, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker, Prof.Dr. Yılmaz Çakıcı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özyavuz, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

"HİZMET ETTİĞİMİZ ÖĞRENCİ SAYISI 2 BİN 891"

Programın açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. İsmail Yılmaz yaptı. Yılmaz, “Bugün bizim için önemli bir gün. Geçtiğimiz hafta itibari ile 12. yılımızı doldurmuş olduk. Fakültemiz 2007 yılında kurulan genç bir fakülte fakat gelişmesini çok kısa sürede tamamlayan ve her geçen yıl üstüne koyan bir fakültedir. Halihazırda fakültemizde 14 profesör, 36 Doçent, 29 Dr. Öğr.Üyesi, 9 Öğretim Görevlisi, 36 Araştırma görevlimiz olmak üzere 124 akademik personel, 10 idari personel ve 5 yardımcı destek personelimiz ile eğitim öğretime devam ediyoruz. Hizmet ettiğimiz öğrenci sayısı 2 bin 891’dir. Şu ana kadar fakültemizden mezun olan öğrenci sayımız bin 132’dir." dedi.  

"19 PROJE DEVAM ETMEKTE"

Öğretim üyelerinin ulusal düzeyde 188 tane başarılı proje tamamladıklarını kaydeden Yılmaz, "Hali hazırda 19 proje devam etmektedir. Geçtiğimiz 12 yıl içerisinde öğretim üyelerimiz ve öğretim elemanlarımız kendilerini oldukça üretken hale getirdi. Uluslararası yayın sayımız bin 886, ulusal yayın sayımız 610’dur. Fakültemizde öğrenci doluluk oranımız yüzde 100’dür. Ben bu organizasyonun düzenlenmesinde katkısı olan arkadaşlarıma ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 12. yaşınızı kutluyorum hayırlı olsun, inşallah 13. 14. yaşlara daha güçlü gireriz. Yönetim olarak siz değerli meslektaşlarımızın taleplerini elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyoruz. Gününüz kutlu olsun, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK EMEK VE VİZYON İSTİYOR"

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker de yaptığı konuşmada, “Sayın dekanlarımız, sayın öğretim üyesi arkadaşlarım bu mutlu ve güzel bir günde sizlerle birlikte burada bulunmaktan dolayı Rektörlük adına mutluluk duyuyoruz. Bu güzel günde sizlerin anılarına eşlik etmek istedik. Akademisyen olmak büyük külfet istiyor, büyük emek istiyor, büyük vizyon istiyor. Bizler de bu vizyonları oluşturabilmek için sizlerin açık düşüncelerle ifadelerde bulunmanızı ve taleplerinizi yerine getirme hususunda sizlere söz veriyoruz. İnşallah yarınlarımız bugünlerimizden daha güzel olacak diyor, tekrar gününüz kutlu olsun, yarınlarınız mutlu olsun, sevgiyle kalın." şeklinde konuştu. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber / Emre BOZ