Kök: Bu yatırımları kuşlar getirmiyor

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Ankara ziyareti ile ilgili saat 14:30'da parti binasında basın açıklaması yaptı. Çerkezköy'e yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi veren Kö

GÜNDEM 29.11.2019 17:26:00 0
Kök: Bu yatırımları kuşlar getirmiyor

Bu hafta Ankara’ya gittiklerini anımsatan Kök “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Tekirdağ’da yapacağı yatırımlarla ilgili imza törenine katıldık. Çerkezköy’e de Tekirdağ’a da bakanlık tarafından ciddi bir yatırım kararı alındı. Öncelikle TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’a özel teşekkür ediyorum. Meclis başkanı olduğu zaman hep dile getirdik. Tekirdağ için, Çerkezköy için hocamız ciddi bir fırsat dedik. Tekirdağ’a daha fazla yatırım getirebilmek için hocamızdan faydalanmamız, destek olmamız gerekir dedik. Ve meclis başkanımızın geldiği günden beri Tekirdağ’a özel bir ilgi alaka gösterdiğini, mücadele ettiğini görüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımında da bu aynı şekilde oldu. Meclis başkanımızın Cumhurbaşkanımızın yanında Spor Bakanımıza bu konuda talebi oldu. Geçtiğimiz ay Tekirdağ’da il danışma toplantısı yapmıştık. Bakanımız da bu toplantıya katıldı. Toplantıdan sonra ilçe başkanları kendisiyle görüşerek ilçeleri ile ilgili taleplerini ilettiler. Biz de Çerkezköy için taleplerimizi ilettik, eksiklerimizi ilettik” dedi. 

KIZILPINAR’A YATIRIM TALEP ETTİK

Çerkezköy’de en büyük eksikliğin Kızılpınar Mahallesi’nde olduğunu düşündüklerini söyleyen Ümit Kök “Kızılpınar Mahallesi yaklaşık40 bin nüfusa sahip. Neredeyse bir ilçe statüsünde büyük bir mahalle. Kızılpınar Mahallesi’nde ciddi eksiklerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle biz bakanımıza Kızılpınar’da eksiklikler olduğunu anlatarak buraya yatırım talep ettik” dedi. 

ÇERKEZKÖY’E YAPILACAK YATIRIMLAR

İmzalanan protokol kapsamında Çerkezköy’e yapılacak yatırımlarla ilgili de bilgi veren Kök “Spor Toto tarafından gençlik merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonunun arkasına bir sentetik saha, 500 kişilik tribün, soyunma odaları yapılacak. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bin kişilik kapalı spor salonunun bütçeye konulması düşünülüyor. Bunların büyük bir kısmını da Kızılpınar Mahallesi’nde yapmak istiyoruz. İnşallah yer noktasında güzel yerlere yapılıp bunları inşa edilmesini istiyoruz” dedi. 

“KİMSE OTURDUĞU YERDEN YATIRIM ALAMAZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın “Spor Bakanlığı bize ihtiyaçları sorsa talepleri dile getiririz” sözlerine de cevap veren İlçe Başkanı Ümit Kök, “Bakanlık AK Parti teşkilatlarına, AK Partili belediye başkanlarına ya da AK Partili milletvekillerine gelip de ‘Size ne lazım, onları söyleyin de yapalım’ demiyor. Kimse oturduğu yerden yatırım alamaz. Çünkü 17 yıllık AK Parti hükümeti döneminde Türkiye’de altyapı, üstyapı, gençlik merkezleri, stadyumlar, her anlamda çok ciddi yatırımlar yapıldı. Ama bu yeterli mi, değil. Bu yatırımlar 17 yıldır yapılıyor. Geçmiş yıllarda yapılmayan yatırımların eksiklikleri bütün Türkiye’de göz önünde. O nedenle teşkilatlar, belediye başkanları, milletvekilleri kendi il ve ilçeleri için, ilçelerine yatırım için gidip bakanlıktan istemek, talep etmek, mücadele etmek zorunda. Biz bunu yapıyoruz. Spor Bakanlığı’nın yapacağı yatırımları kuşlar getirmiyor buraya. Bizler mücadele ediyoruz. AK Partili belediye başkanları gidip mücadele ediyor. Neredeyse her hafta gidip bakanlıklarda görüşmeler yapıyorlar. Ben bunu CHP’li belediye başkanlarına da tavsiye ediyorum. Bakanlar, sadece AK Partili belediyelerin olduğu yerlerin bakanları, bakanlıkları değil. Siz de randevu istersiniz, mücadele edersiniz, gider görüşürsünüz. Talep edersiniz. Ama maalesef ben 5 buçuk yıldır Çerkezköy Belediye Başkanının ve Tekirdağ’daki diğer CHP’li belediye başkanlarının bakanlıklara gidip de yatırım talep ettiklerini, eksikleri anlattıklarını pek fazla göremedim. Gideceksiniz, talep edeceksiniz” dedi. 

“YATIRIM GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

‘Sadece seçim zamanı yatırım getirelim’ düşüncesinde olmadıklarını kaydeden Kök “Yeni seçimden çıktık. 3-4 yıl seçim yok. Biz Çerkezköy’e yatırım getirmek için mücadele ediyoruz. Aynı özveriyi, mücadeleyi ben CHP’li belediye başkanlarından da beklerim, vatandaş da bekler, hakkıdır. Bizim seçilmiş her kişiye saygımız sonsuz. Tekirdağ’a yapılacak 110 milyonluk yatırımın en büyük paylarından birini de Çerkezköy aldı. ‘Sadece 3 tane AK Partili belediye yatırım aldı, diğer ilçeler yatırım yapılmasın’ gibi bir anlayışımız da yok. Bütün ilçelerde AK Partilisine, CHP’lisine bakmaksızın yatırım yapılacak. Bunları lütfen doğru değerlendirelim. Mücadele etmiyorlarsa bile ilçelerine yatırım getirmeye çalışan insanları takdir edelim, eleştirmeyelim” ifadelerini kullandı. 

“BU PARALARI ÇARÇUR ETMEYE GEREK YOK”

Bakanlıkla görüşmeleri yaptıktan sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı aradığını söyleyen Kök “Tepe’de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yarı olimpik yüzme havuzu projesi var. Daha bitmedi ama inşallah bitecek. Orada onun olması Kızılpınar’da ihtiyaç olmadığı anlamına gelmiyor. Kızılpınar’a her şeyin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Kızılpınar’ın gençlik merkezine, yüzme havuzuna, kapalı spor salonuna ihtiyacı var. Bunların hepsi için biz mücadele ediyoruz. Kızılpınar’da yüzme havuzu ihtiyacı olduğu için biz bunu talep ettik. Yer noktasında Kızılpınar’ı gezdik, hazineye ait yerleri inceledik. Kızılpınar Mahallesi’nin merkezinde bu projelerin yapılabileceği hazineye ait yerlerin olmadığını gördük. Bir yatırımı yapmak için yapmayacaksın. Yapıyorsan herkesin rahat ulaşabileceği bir yere yapacaksın. Bu paraları çarçur etmeye gerek yok. Kızılpınar’ın dışına, insanların kolay ulaşamayacağı bir yere yatırım yapmanın anlamı yok. Hazinenin yerleri uzak kaldığı için belediye başkanını aradım. Kızılpınar’da Çerkezköy Belediyesi’nin kullandığı garaj var. Orası hazinenin yeri. ‘Siz kendinize başka bir yer bulursanız yüzme havuzunu burada yapalım’ dedim. ‘Çerkezköy Belediyesi’nin yeri olan Trakyum’un olduğu yeri de bakanlığa devrederseniz gençlik merkezini de buraya yapalım’ dedim. Çerkezköy’e ne kadar iyi doğru işler yapabiliriz derdindeyiz. Belediye başkanını hiç aramayıp şehrin dışında hazinenin yerine de biz bunları yapabilirdik. Ama önemli olan yapmak değil, bu yatırımların kullanılabilmesi. Kızılpınar’da bu noktalara yaparsak daha değerli, daha kullanışlı olacağını düşünüyorum” dedi. 

“AĞLAMAYAN ÇOCUĞA EMZİK VERMEZLER”

5 buçuk yıldır Kızılpınar’a Büyükşehir Belediyesi anlamında da Çerkezköy Belediyesi anlamında da çok fazla bir şeyin yapılmadığını söyleyen Kök “Bunları biz buraya kazandırmak istiyoruz. Samimiyetimizi biz her fırsatta gösteriyoruz. Derdimiz hizmet etmek. AK Parti iktidarının 17 yıldır ülkeye en iyi gösterdiği şey de hizmettir. Mücadele etmeye, her kapıyı çalmaya, bakanlıklara gitmeye biz devam edeceğiz. Belediye başkanına da tavsiye ediyorum. Çerkezköy’de oturarak ‘bize gelsinler, taleplerimizi söyleyelim’ noktasında bir yaklaşımı ben doğru bulmuyorum. Siz gideceksiniz. Ağlamayan bebeğe emzik vermezler. Gideceksiniz ağlayacaksınız, isteyeceksiniz. Bakanlık AK Parti, CHP diye bakmıyor” dedi. 

“EKSİKLERİ DE ÜZERİNİZE ALIN”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a seslenen Kök “Nasıl büyükşehir belediyesinin yaptığı yatırımları ‘biz yapıyoruz’ diye pozitif anlamda üstünüze alıyorsanız, lütfen eksikleri de üzerinize alın” dedi. Seçimden önce Kültür Merkezi’nin açılışının yapıldığını kaydeden Kök “Geçtiğimiz gün Kadir Albayrak açıklama yapmış 15 Aralık’ta açılacak diye. Açılışı yapılan bir yerin bir yıl sonra açılması çok enteresan. O zaman da söylemiştik bunların seçim şovları olduğunu. Yaşadık ve gördük. Halen açılmadı. Çerkezköy’e büyükşehir belediyesinin yaptıklarından da bir şey göremedik. Kültür merkezi daha açılmadı, yarı olimpik yüzme havuzu inşallah bitecek. Biten proje Kent Park var” dedi. 

“ÇERKEZKÖY’E NE KADAR BÜTÇE AYIRDIĞINI MERAK EDİYORUM”

Önümüzdeki yıl Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım bütçesinin 460 milyon lira civarında olduğu durumunu aldıklarını söyleyen İlçe Başkanı Ümit Kök “Bunu da 180 milyonunu da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi binasına ayırmışlar. Kalan miktardan Çerkezköy’e ne gelecek çok merak ediyorum. TESKİ ile beraber 1.5 milyar cirosu olup, 500 milyon civarı yatırım bütçesi olan bir kurumun nüfus yoğunluğu da dikkate alınarak Çerkezköy’e ne kadar bütçe ayırdığını merak ediyorum. Hepimiz, biz, Çerkezköy Belediye Başkanı da Çerkezköy’ün hakkını savunmak zorundayız. Biz gidip Ankara’da bunun mücadelesini veriyoruz. Ankara’ya gidip bunu mücadelesini vermiyorsanız en azından Tekirdağ’da bunu mücadelesini verin. Çerkezköy’e hak ettiği yatırımları alın” dedi. 

“TESKİ, YAPMASI GEREKENİ YAPMADIĞI İÇİN AMELİYATHANE YAPILAMIYOR”

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde ameliyathane sayısını artırmak istediklerini söyleyen Ümit Kök “Bakanlıktan onay alındı. Ama fiziksel anlamda yapılabilecek tek yer bodrum kat. O bölgede halen Ali Ertem döneminden, AK parti döneminden altyapı var. Burada yağmur suyu hattı ile kanalizasyon hattı tek hat. TESKİ’nin oradaki altyapıyı çözmesini bekliyoruz. Biz yatırım için mücadele ediyoruz, bakanlıktan onay alıyoruz, TESKİ yapması gereken altyapı çalışmasını yapmadığı için yapamıyoruz” dedi. Hızlı tren projesi ile ilgili de konuşan Kök “Çerkezköy’e müthiş değer katacak bir durak var. Bunlar hep devlet yatırımları. Hızlı tren konusunda belediye başkanının ‘hiç bize gelmediler’ şeklinde bir açıklaması var. Bu anlayış doğru bir anlayış değil. Gelmedilerse sen git. Tamam bakanlık bir hata yaptı, gelmedi, sizi bilgilendirmedi, sen git. ‘Gelmediler, bize bilgi vermediler, bakanlık bizden şunu talep etseydi. Bu bakış açısı Çerkezköy’ü bir yere getirmez. Biz beklemiyoruz, gidiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“HER KAPIYI ÇALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Hizmet etmenin gidip ilçe için mücadele etmek olduğunu kaydeden İlçe Başkanı Ümit Kök “Belediye başkanı Çerkezköy için her kapıyı çalacağını söylüyor. Çerkezköy için her kapıyı biz çalıyoruz. Belediye başkanının kapısıysa biz çalıyoruz, bakan kapısıysa biz çalıyoruz, milletvekili kapısıysa çalıyoruz, meclis başkanının kapısıysa çalıyoruz. Her kapıyı çalan biziz. Çalmaya da devam edeceğiz” dedi. 

“ÇERKEZKÖY’Ü ÇÖP GÖTÜRÜYOR”

Özellikle Kızılpınar’da çöp konteynerleri ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu kaydeden Kök, bu sorunun çözülmesini talep ettiklerini belirterek “Çerkezköy’de seçimden bu yana ciddi bir temizlik problemi var. Çerkezköy’ü çöp götürüyor. Şu anki durum Çerkezköy’e yakışmıyor. Bu sorunu da çözülmesini talep ediyoruz” dedi. 

“PAZAR GÜNÜ DELEGE SEÇİMİ YAPILACAK”

AK Parti’nin kongre sürecine girdiğini kaydeden İlçe Başkanı Kök “Süreç devam ediyor. Pazar günü saat 10:00’da delege seçimi yapacağız. Tüm AK Partili üyelerimizi oy kullanmaya ilçe teşkilatına davet ediyorum” dedi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU